| | | |

Бойко Борисов побесня: Пари в държавата няма. Похарчиха ги! Трябва да намерим някаква брюкселска дума за това, което сме! ВИДЕО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отиде във Велико Търново, за да представи кандидатите за кметове и общински съветници в града.

Там той се ръкува с всички, а след това прегърна една от кандидатките. Това провокира залата да избухне в бурни аплодисменти.

„Днес ще говоря като болярка. Малко от вас зная моята лична история“ – това пък заяви Ева Майдел.

„Моята баба Ана е родена в Драганова. Благодарение на моя баща познавам рода му. За съжаление тя ни напуска много рано поради болест. Но аз и едно от моите деца, което носи името Ана, искаме областта да се развива“, призна тя.

Ние никога не сме делели общините и хората по партийна принадлежност. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на кандидатите за кметове и общински съветници за област Велико Търново.

„Някой може да си мисли, че преди да изляза да говоря пред хора репетирам. Но на медицински език правя медитация, защото от една странен трябва да ви кажа защо трябва да гласувате за нас, а от друга се раздвоявам, защото вчера цял ден депутатите на ГЕРБ са гласували заедно с ПП-ДБ.

Вие разбирате ли… щом аз мога да се объркам – какво остава за другите? Казвам ви го с ръка на сърцето!

Този мандат, който минава е празен мандат, защото за един кмет е важно да има не само експертиза, а и финансиране.

Последните три години харчиха само парите, които ние им оставихме.

Тогава ми се подиграваха на селската приказка, но от майка и баба знам, че в мазето трябва да има зимнина, мазнинка“, заяви лидерът на ГЕРБ за управлението на ПП-ДБ. „За едно нещо на Търново и региона съм сърдит и ще продължа да ви бъда сърдит.

Но как търпите три години да ви е спрян „Хемус“, бе хора. Как търпите международния път да ви минава през града. Един протест няма!

Сега го казвам – ще направя всичко възможно „Хемус“ да тръгне, но заради вас и поведението ви ще е три пъти по-скъпа.

Сиреч заради вашето мълчание, търпение… мога да продължа, но много ще ви обидя – ще е много по-скъпа.

Имаше един страшно хубав филм за едно мълчание, но не искам да ви обидя – не трябваше да го търпите. Не съм ви и подстрекавал!“, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Не можем да ги наречем противници или врагове. Не сме и партньори. Трябва да намерим някаква брюкселска дума за това, което сме!

Ето вчера – 4-5 часа изкарах вчера с лидера на ПП. Вие разбирате ли в какво съм поставен – аз и колегите“, заяви Борисов за отношенията му с ПП-ДБ.

“Не мога да бъда оптимист за следващите няколко години, че ще продължи да се строи. Парите ги няма. Похарчиха ги. За Търново – Русе оставихме пари, във “Вик” сектора – също. И тези пари ги няма.

И сега вие очаквате оптимизъм. Не мога да бъда оптимист за следващите няколко години. Никога не съм лъгал хората и затова продължаваме да сме първи. Вчера гласуваха пътната карта за енергетиката.

„Не мога да бъда оптимист за следващите няколко години. Очакванията ви, че ще продължи да се строй и да се прави са напразни.

Но продължаваме въпреки всичките чегъртания и репресии да сме първа политическа сила. Пари държавата няма!“ – песимистично призна той.

Борисов уточни, че не е уверен до край, че Планът за възстановяване и устойчивост е „добър и изпипан“.

„Предстой много трудно време. Дори с компромисите, които направихме, не знам Брюксел дали ще се съгласи.

“Гледах Тагарев, който обясняваше как всичко е направил той. Това ме ядоса и му обясних.

Предишното правителство тайно даваше оръжие на Украйна през посредници. Винаги сме били честни – и когато сме говорили за българо-руската дружба, и за войната.

Но в момента, в който Путин нападна Украйна и стана аргесор, ние сме на страната на Украйна.

Знам, че губим избиратели сред прорурските хора. Цялата тежест в момента е върху парламента.

Откъде тръгна падането на ветото – от НС. Когато имаме претенции към министрите – те се основават на това, че ние сме ги назначили и искаме да работят по-добре.

Аз съм сменил сигурно над 60 министри”, обясни Борисов.

“България изглежда много по-добре в момента за нашите евроатлантически партньори, отколкото по време на служебните правителства. Не случайно падна мониторинга.

Аз съм бил много пъти премиер, но зад мене са били 100 депутати, ПП – малко. Ако не сме до тях, ще паднем. Ще заградят трибуната като миналата седмица. Очаквам от вас вие да ме разбирате.

В момента хем сме първи, хем виждате – аматьорска работа. В тая Некоалиция, която и ние не харесваме.

Ковидът настъпва, дано да е лек”, каза Бойко Борисов. И призова хората да гласуват. “За да стане мъничко по-добре, ние трябва да сме победители”, призова той.

Знам, че губим избиратели от проруските хора, но…“, заяви Борисов.

По думите му бюджетът на финансовия министър Асен Василев със сигурност ще бъде подложен на критики.

„Ние бяхме честни, но те не са. Ние без тях можем, но те трябваше да кажат, че без ГЕРБ-СДС и ДПС не могат“, заяви още Борисов по адрес на ПП-ДБ и допълни:

„Спрете с лицемерието! Кажете истината – ако те не са до нас ще паднем!“.

„Ковид отново се появява. Дано този път мине леко, че онова време бяха най-тежките ми дни в живота“, заяви той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts