| | | |

Борисов скаскри Денков: Ако е искал да отидат и партийните лидери, е щял да постави въпроса пред Радев ВИДЕО

Ще го подкрепим това правителство, а още повече при тази нова обстановка

Трябва да бъдем много внимателни и бдителни – в изказа, в действията си и да бъдем категорични срещу тези, които сеят терор

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след проведения Председателски съвет в парламента за риска за националната сигурност в контекста на напрежението в Израел и войната в Украйна.

Заседанието се превърна в алтернативно на снощното КСНС при президента, който не бе поканил лидерите на политическите сили, а само премиера, министри и шефовете на служби.

Парламентарният шеф Росен Желязков събра лидерите на парламентарните групи, покани са отправени и към премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел.

„Информацията, която обсъждаме, е конфиденциална. В никакъв случай не мога да кажа, че трябва да сме спокойни. Напротив – службите, МВР трябва да са бдителни.

Имаме много общности тук, които се мразят, имаме и атентат в Сарафово. Трябва да сме още по-внимателни в изказа и категорични с тези, които всяват терор”.

Според него службите ни проявяват бдителност и внимание, изкарали са дългото оръжие от няколко дни.

“Вярвам в гранична полиция, миграционният натиск, дали ще дойде бежанска вълна. Дано големите играчи в световната политика намерят мъдрост, доброта заради всички хора по света. Това е конфликт, който тлее хилядолетия и трябва много мъдрост и зрялост от лидерите по света”, добави Борисов.

Запитан дали премиерът Николай Денков е трябвало да отиде на заседанието по сигурността вчера при президента, Борисов каза, че ако Денков е искал да отидат и партийните лидери, е щял да постави въпроса пред президента Румен Радев.

“В Конституцията е уредено как трябва да се случват тези неща. Има КСНС, на който щяхме да бъдем всички заедно. Въпросът не е към мен”, обясни председателят на ГЕРБ, прехвърляйки топката към президента Радев.

“Щом съм тук, какво значи това? Разбира се, че ще го подкрепим това правителство, а още повече при тази нова обстановка”, добави той.

По думите му Украйна ще мине на заден план.

“Призовавам да бъдем много умерени в приказките и да не спорим”, обърна се той към некоалиционните си партньори.

И попита последните 3 години какви мерки са взети от служебните правителства и едноличното управление по темата за отбраната.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts