| | | |

Корнелия люта: Веднага започвам събиране на подписи за вот на недоверие

В момента изглежда, че вотът на недоверие няма да мине утре, ДПС и ГЕРБ ще подкрепят правителството, въпреки критиките, които му отправят.

Ако това се случи и правителството оцелее, започваме веднага събиране на подписи за вот на недоверие за национална сигурност и отбрана, и го внасяме още следващата седмица.

Това заяви Корнелия Нинова след заседанието на извънредния Председателски съвет в парламента.

“За нас има поне два риска от ситуацията в Израел

– може би ни очаква гигантска мигрантска вълна, за която не сме подготвени. Могат да поникнат радикални елементи и да станем поле на други опасности. Оградата е надупчена отвсякъде, всеки ден се хващат мигранти в страната”, предупреди Нинова

Вторият проблем е продоволствена криза. Повишават се цените на петрола, може да се прекъснат пътищата на доставките заради инфлацията, може да има недостиг на храни”, коментира лидерът на БСП.

По думите ѝ трябва да се направи преглед на държавния резерв на храните.

“Може би в новия бюджет трябва да се предвидят средства за новата извънредна ситуация.

Президентът наруши закона, като не свика КСНС, както е описано в закона и го изисква Конституцията. Това, което направи, беше някаква квазисреща без парламентарно представените партии, защото той не ги харесва.

И ние много неща не харесваме, но идваме на работа и изпълняваме закона. Вероятно, за да му отговори, управляващото мнозинство свика също толкова ненормален формат. Какво е това, в което се събрахме днес?”, попита риторично тя.

Според нея и двете страни – президент и управляващи, унищожават последните остатъци от държавността.

“Не мислят за националния интерес, няма нито едно смислено решение. Те си мерят силите – кой да открадне повече пари повече от ПВУ и кой да овладее Службите, но не и да се съберат институциите и да се изработи национално отговорно решение.

КСНС е органът, който в криза с две войни трябва да ни събере, и да излезем с единно решение.

Тагарев обезкостява отбраната, а Радев иска да се купува още оръжие”, заяви Нинова.

“Не чухме решение на реалните проблеми при президента, днес се случи същото, само изслушахме службите – един разказ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts