| | | |

Борисов ги захапа: От медиите научаваме, че правителството ще тегли нов заем. Когато питахме къде отидоха парите – всеки понеделник по 500 милиона, този въпрос изчезна ВИДЕО

Не сме информирани, че правителството има намерение да тегли нов заем. Научихме го от изявление на финансовия министър Асен Василев пред медиите вчера.

Това обява лидерът на ГРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Търговище.

Категорична изборна победа – това е задачата пред ГЕРБ на местния вот, който предстои на 29 октомври.

Препълнена зала симпатизанти и активисти на партията посрещна лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Той дойде в града, за да подкрепи кандидата на партията за кмет Дарин Димитров.

Гинекологът, на когото партията разчита да стане градоначалник на областния град, е бил общински съветник в Търговище, народен представител в 42-то и 43-то Народно събрание, председател на Постоянната комисия по здравеопазване към Националното сдружение на общините в Република България.

Кметът на града Дарин Димитров произнесе кратко слово за постигнатото по време на мандата му. И представи кандидат-кметовете на ГЕРБ за общините в областта.

Васил Богословов е кандидатът за Антоново, Мустафа Ахмедов за Омуртаг, Опака – Сергей Антонов, Попово – Ивайло Венков.

Представени бяха и кандидатите на ГЕРБ за община Търговище.

На сцената излезе Теменужка Петкова:

“На 29 октомври ни предстоят много важни избори. Избори за хората, от които очакваме да решават проблемите ни там, където живеем.

Преди повече от две години и половина имаше опити да бъде изчегъртана ГЕРБ, да омаловажат резултатите, постигнати по време на нашето управление.

Но тези опити не успяха. И те не успяха, защото ние имаме изключително присъствие в местната власт. ГЕРБ има отлични кметове”.

“Вчера научих, че финансовият министър Асен Василев иска да тегли нов дълг. Причината – състоянието на бюджета.

Но истината не се казва. И тя е, защото има изоставане в приходите.

Бюджетът на България по време на управлението на Бойко Борисов винаги беше в излишък, благодарение на разумната ни фискална политика. А сега влизаме от дълг в дълг.

Не е ясно и какъв ще бъде размерът на дълга, министър Василев не е споменал. Очакваме да видим с какво ще задлъжнеем.

Сега трябва да се каже кой е виновен бюджетът на България да бъде на дефицит.

Ето защо на 29 октомври трябва да излезем всички ние и да подкрепим единствената партия, която може да гарантира просперитета на България – партия ГЕРБ”, заяви Теменужка Петкова.

Думата взе лидерът на партията Бойко Борисов.

Той припомни как по време на управлението на ГЕРБ е построена отсечката от магистрала “Хемус”.

“А те забравиха да строят. А “Хемус” е жизнено важна за вас.

Вярно, три години си мълчахте. Ако имаше силно гражданско общество, щеше да има протести и нямаше да спрат строежите по “Хемус”.

Сега пак ще я направим, но ще е минимум два пъти по-скъпа и това пак ще излезе от нашите джобове”, заяви той.

“Много ме стоплиха думите на кмета, че в този регион етническата толерантност я има. Защото в ГЕРБ освен християни и мюсюлмани, има и католици, и арменци – от всички религии и съсловия. Но в този регион етническата толерантност е изключително важна.

Помним Възродителния процес, а сега за съжаление гледаме сблъсъка между Израел и Палестина, най-лошия сблъсък между религии.

На 300-400 км продължава войната между Украйна и Русия. Ето защо не само толерантността е важна, но и разбирателството между политическите партии”, заяви още лидерът на ГЕРБ.

И прогнозира, че заради военните конфликти ще се вдигнат цените на горивата:

“Инфлацията също ще се вдигне. Абсолютна лъжа се оказа, че по време на нашето правителство се е крало…

А сега какво е? Дефицит. Нямаш пари. Това е дефицит – като си бръкнеш в джоба да нямаш пари, а в другия, ако имаш 3 лева, значи си ги взел от комшията.

И когато питахме къде отидоха парите – всеки понеделник по 500 милиона, този въпрос изчезна.

Ние като коалиция не сме информирани, че правителството се готви за нов заем”.

“Тук се обръщам към Кирил Петков защо съм мнителен. Ние от 3 години не сме имали шеф на НАП, на Митници. И някой е виновен за това състояние на бюджета.

И понеже Кирил Петков знам, че ме гледа. Шегите и закачките кой е златен хит са едно, но защо не посочват виновните за това, защо колегите от ДБ не го коментират, е въпрос към тях”, заяви Борисов и добави:

“Повярвайте ми и на мен и на Кирил Петков не ни е лесно и наистина е прав лидерът на “Възраждане” да се подиграва и добави:

Важно е да се строим, но не е важно пред коя стая, а под един флаг да се строим”.

Няма значение пред коя стая се строяваме, не се ли строим заедно обаче, влизаме в дъгова спирала, забравяме за Шенген. Не е важно къде, а да се строим под един флаг в името на България”, завърши Борисов.

Но понеже гласът му на няколко пъти пада по време на изказването му и се наложи да пие вода, лидерът на ГЕРБ реши да обясни на присъстващите:

“Не знам дали знаете Лили Иванова, много добър приятел е и на мен, и на партията, но има една тайна”, заяви Борисов и обясни, че това е буркан мед.

“Пее и гребе с лъжицата. На нашата възраст трябва да почваме с бурканчетата по-често”, пошегува се накрая той.

“Иначе мога да ви обещая, че ще продължим да се грижим за Търговище. Ангажиментите си ги имаме. От вас си зависи.

Имаме прекрасна листа, много жени има в листата, това е също голям напредък в този регион, имаме добър Младежки ГЕРБ.

Така че да си молим ние нашия Господ, мюсюлманите техния – защото е изключително важно конфликтът в Газа да приключи по-бързо. Иначе на нарастващ ковид, на прекомерен дефицит, нищо добро няма да се случи”, заяви Бойко Борисов.

Очаквайте подробности!

снимка: Кадър

Similar Posts