| | | |

Митов: Ходят наляво-надясно и спекулират с несъществуващи разговори и ангажименти на посолства и посланици

„Още от самото начало при появата на т.нар. „промяна“ стана ясно, че сравнително дълго време ще си имаме работа с хора, които не са свикнали да се опират на натрупания опит. Вместо това измъчват институциите и гражданите с експерименти, произтичащи предимно от неприложими фантазии и халюцинации“.

снимка: Архив

Това коментира в профила си във Фейсбук депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

Изхабихме ценно време и публична енергия да обясним на излетелите в облаците, че не е редно:

1.Да променят законодателството заради емоционалното им отношение към една или друга личност.

2.Да „чегъртат“ с недодяланите си мистрии по институциите, нанасяйки щети на цялото общество през нескопосани назначения.

3.Да арестуват по болшевишки политическите си опоненти, както и да прилагат незаконно репресивните инструменти на държавата срещу хората по места.

4.Да лишават местната власт от ресурси, просто защото кметовете са избрани с авторитета и листите на ГЕРБ. По този начин наказват гражданите в цялата страна.

5.Да правят политика на принципа на личното харесване или нехаресване. Липсата на ясна коалиционна формула в момента, очевидно води до неефективно управление в много сектори.

6.Да ходят наляво-надясно и да спекулират с несъществуващи разговори и ангажименти на посолства и посланици. Както и да си играят на „гъвкавост“ в геополитическа ситуация, изискваща твърдост и непоколебими позиции“, продължава бившият външен министър.

„От вчера добавяме и още едно разяснение към този списък, след по същество нелегитимната намеса на министъра на финансите в предизборната кампания за местна власт.

МФ си позволи да пусне съобщение, което целеше да запълни някаква част от дефицитите, демонстрирани от Васил Терзиев в дебата му срещу Антон Хекимян.

След този дебат в голяма част от софиянци съм убеден се е загнездило усещането, че г-н Терзиев не става за кмет.

А точка седем в продължение на горния списък би трябвало да звучи така:

7. На изпълнителната власт хич, ама хич не трябва да ѝ минава през главата да се меси в изборната кампания на каквото и да било ниво. Такива са духът и логиката на Конституцията и изборното законодателство. Това специално за г-н Асен Василев“, казва Митов.

Според него самото съобщение на МФ е било не добре обмислено.

„Единствените целеви средства за изграждане на нови детски градини в София, отпуснати от държавата в последните 3 години, са предоставени с две постановления от правителството на г-н Борисов през 2020 г.

Отрязани 143 млн. лв. за строителството на метрото от Плана за възстановяване и устойчивост и изцяло изваден от плана участък през район „Слатина“.

Внушенията за недобра събираемост оставяме на предизборния дух на цялото съобщение. Събираемостта на Столична община в 5-годишната давност е 90%.

Призоваваме правителството и в частност, Министерство на финансите, да спазят законовите си задълженията по организация на изборния процес, а не да се превръщат в участник в предизборната кампания.

Междувременно е хубаво МФ да се погрижи за темповете на собствената си събираемост“, завършва Митов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts