| | |

Неочакван обрат за смъртта на Любомир Милчев – Денди

Софийски градски съд потвърди постановлението на Софийска градска прокуратура, с което беше прекратено разследването за убийство на Любомир Милчев.

След проведено обективно, всестранно и пълно разследване по случая относно смъртта на Л. М., с постановление от 16.05.2023 г. Софийска градска прокуратура прекрати наказателното производство по делото, като прие,

че не е налице извършено престъпление спрямо живота и здравето на пострадалия, а телесното увреждане, довело до фаталния изход, не е резултат от виновно поведение на друго лице.

Досъдебното производство беше образувано на 18.02.2022 г. и първоначално се водеше за опит за убийство.

Смъртта на пострадалия настъпи в хода на разследването на 27.03.2022 г., което наложи провеждането на допълнително съдебно-медицинско изследване.

Установено е, че смъртта на Любомир Милчев е резултат на тежка черепно-мозъчна травма в тилната част на главата, която се е усложнила с развитието на възпаление на белите дробове и генерализирана бактериална инфекция.

Относно механизма на причиняване на телесното увреждане вещите лица и по двете експертизи са категорични, че същото се дължи на падане назад от собствен ръст и последващ контакт на тилната част на главата с твърд прилежащ терен.

Липсват други наранявания, които да са породени от различен механизъм, не се установяват следи от борба или наранявания от типа “защитни“.

В хода на разследването бяха проведени всички обективно възможни и необходими действия по събиране и проверка на доказателства и бяха подложени на анализ всички версии.

Доказателства за умишлено умъртвяване на Любомир Милчев, за причиняване на смъртта му по непредпазливост или за друго престъпление срещу личността и здравето му не бяха събрани, поради което наказателното производство беше прекратено.

С определение от 13.06.2023 г. Софийски градски съд потвърди постановлението на СГП за прекратяване на наказателното производство като намери, че същото е правилно и законосъобразно.

Съдът прие, че основателно по делото няма повдигнато обвинение, тъй като не са събрани достатъчно доказателства по смисъла на чл. 219, ал. 1 НПК по отношение на когото и да е.

Прие и че събраните по делото доказателства не сочат да е извършено нападение спрямо личността на пострадалия Л. М., което да се подведе към състава на чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 НК или друг състав на престъпление срещу личността и здравето на пострадалия.

Определението на съда е влязло в сила.

След месец в кома почина журналистът и писател Любомир Милчев – Денди, известен на обществото най-вече в симпатичната си роля на светски хроникьор.

“Да, моят приятел и колега Денди почина”, написа във фейсбук тогава музикантката Йоана Савова, една от най-добрите приятелки на Любомир Милчев.

От болница “Света Анна” потвърдиха, че той е издъхнал днес в 6.30 сутринта.

На 17 февруари Денди беше намерен в безсъзнание в апартамента си

Предположенията бяха, че е бил пребит и полицията разследва опит за убийство.

Оттогава той бе в болница “Св. Анна” в кома и лекарите не даваха големи надежди за живота му.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts