| | | |

Премиерът с извънреден ход, свиква Съвета по сигурност заради войната в Израел

В Министерски съвет премиерът Николай Денков свиква Съвета по сигурност предвид сложната ситуация след избухването на войната между Хамас и Израел.

За предстоящото заседание на съвета съобщи министър-председателят миналия четвъртък в Народното събрание, когато Денков взе участие в дебатите по вота на недоверие срещу правителството, както и в провелия се извънреден Председателски съвет.

По-късно Денков обясни, че целта е да се изчетат внимателно докладите на различните служби, да се сравни информацията от тях и да се вземат допълнителни мерки, ако това е необходимо.

Той припомни, че вече е имало среща на контратерористичната група и всичко представено като краткосрочни и дългосрочни рискове е обсъдено, като са предприети необходимите мерки.

Той определи проведените срещи в Президентството и Народното събрание като по-скоро информативни.

Миналата седмица по този повод се проведоха две такива срещи. Едната при президента, но без представители на парламента. И председателски съвет, свикан от председателя на Народното събрание.

Изводите след изслушване на службите бяха, че няма пряка опасност за страната ни, но е необходимо да се повиши нивото на сигурността на ключови обекти като гари, летищата и синагоги. Както и че трябва да се предвиди вероятността от нови мигрантски потоци.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts