| | | |

Прокуратурата прекрати делото „Барселонагейт“

Прокуратурата прекрати делото “Барселонагейт”. Това съобщиха от държавното обвинение.

Разследването е прекратено поради липса на данни за престъпление.

То бе за организирана престъпна група за покупка на имот в Барселона.

В рамките на досъдебното производство са извършени множество процесуално-следствени действия, включително разпити на над 20 свидетели, сред които бивши магистрати, народният представител от 49-ото Народно събрание Бойко Борисов и други, посочиха от прокуратурата.

“В хода на разследването са събрани множество доказателства.

Извършено е претърсване и изземване, изготвена е съдебно-счетоводна и икономическа експертиза, изпратени са Европейски заповеди за разследване до Испания и Кипър, като след изпълнението им резултатите са приобщени към делото.

Събрани и анализирани са документи, придобити вследствие на разкриване на банкова тайна, данъчна и осигурителна информация, декларации от КПКОНПИ и други.

След обстоен анализ и проверка на всички събрани материали екип от прокурори от Софийска градска прокуратура е стигнал до извода, че

не са налице доказателства, които да сочат по несъмнен и категоричен начин да е извършено престъплението, за което досъдебното производство е било образувано, а именно за пране на пари, изразяващо се в закупуването на недвижим имот в Испания, Барселона”, обясниха от СГП.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts