| | | |

Цънцарова изби рибата: Вие, г-н Добрев, да не сте се скарали с Асен Василев в гимназията?

Председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев няма информация да се продава рафинерията “Лукойл”.

Няма причина да се продава “Лукойл” и няма да си тръгнат до момента, в който не им вземем дерогацията на руски петрол. Правителството и финансовият министър Асен Василев защитава Русия

Това каза Делян Добрев пред bTV.

Всеки път, когато се подхване дерогацията на руски петрол, премиерът акад. Николай Денков предупреждава, че ще си подаде оставката, изтъкна Добрев. Той пак ще предложи да отпадне дерогацията на руски петрол по-рано, въпреки че Денков тича с оставката в джоба.

Според него правителството подкрепя Русия и налива милиарди в режима на руския президент Владимир Путин.

Не може “Лукойл” да вземе 3 млрд., а българският потребител – 0. Левчето продължава, коментира Добрев.

С предложението за такса “транзит” за Унгария и Сърбия, Асен Василев отново върши работа на Русия. Така иска да напомпа приходната част на бюджета и да докара дефицита до 3%.

Кой ще ги плати? Тези три милиарда са въздушни, няма кой да ги събере, разкри депутатът от ГЕРБ.

Добрев уточни още, че Европейската комисия разследва сделката с “Боташ”.

От началото на управлението на “Продължаваме промяната” “Булгаргаз” е в лошо финансово състояние и има риск да фалира, предупреди Делян Добрев.

Според него по-големият проблем е, че частни фирми, спонсорират “Продължаваме промяната” и държавните енергийни фирми са на път да фалират.

Защо Делян Добрев атакува Асен Василев?

Такъв въпрос зададе водещата на сутрешния блок на bTV Мария Цънцарова на бившия енергиен министър на ГЕРБ и депутат от партията на Бойко Борисов Делян Добрев.

Въпросът дойде заради твърдение на Добрев, че финансовият министър Асен Василев пак е забавил плащания на фактури към ЧЕЗ и така може да провали делото, което чешката компания води срещу България. Може да загубим 2,13 млрд. евро, предупреди Добрев.

Делян Добрев даде да се разбере, че не се е карал с финансовия министър Асен Василев като ученици в гимназията.

“Натрупаните задължение на Лукойл 674 000 евро, а Асен Василев и Министерството на финансите ги проверяват 3 месеца. Кое счетоводство ги проверява три месеца”, попита Делян Добрев.

Те казват, че проверяват – какво има да им проверяват на три фактури, каза депутатът.

Освен това, Добрев заяви, че в рамките на кабинета “Петков” Василев не платил фактури за 5 174 000 евро и след това ги платило служебно правителство.

А през 2022 година не били платени фактури за 13 874 000 евро.

Експертизи по делото с ЧЕЗ са плащани от джоба на адвокатите ни – кой нормален човек не си плаща на адвокатите, попита Добрев.

Той намекна още, че Асен Василев праща доноси срещу него в САЩ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts