| | | |

Кирил Петков отговори мълниеносно на Борисов, ще се разпадне ли сглобката

“Продължаваме промяната” няма да влезе на свиканото утре извънредно заседание на Народното събрание.

Това съобщи пред журналисти днес в Сливен съпредседателят на ПП “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Той бе помолен да коментира изявлението на Корнелия Нинова, че БСП няма да присъства на заседанието, в чийто дневен ред е президентското вето върху промени в Закона за енергетиката.

“Няма да влезем в парламента, защото следващите два дни са времето, в което хората трябва да решат кой да бъде градоначалник, кой да бъде човекът, който следващите четири години ще управлява техните населени места, посочи той.

Всичко, което е свързано с “Лукойл”, винаги може да се реши след изборите.

Сега е време да говорим за инфраструктурата, за детските градини, за училищата, за болниците и хората да направят правилния избор”, заяви Петков.

“Когато България може да печели от собствената си инфраструктура над 2 милиарда на година, ще бъде огромен пропуск да не го направи.

Лично аз поздравявам министъра на финансите, въпреки сезирането на Конституционния съд”, каза още Кирил Петков във връзка сезирането на Конституционния съд от президента Румен Радев за новите енергийни вноски върху вноса и транзита на природен газ през България.

Петков посети Сливен по повод празника на града – Димитровден.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова Петков и Нинова да дойдат в парламента, за да отхвърлят ветото на президента Румен Радев за закона за енергетиката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts