| | | |

ГЕРБ тропна по масата: Ще подкрепяме само политики, в които се разпознаваме. С този финансов министър в еврозоната не можем да влезем

България има нужда от редовно правителство и затова стъпките ни са в посока запазване на управлението. Единствената спойка е евроатлантизмът и нищо друго не ни обединява с ПП-ДБ.

Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по бТВ.

ГЕРБ спечели категорично местните избори, повече от половината общински съветници в страната са на ГЕРБ, огромният брой общини се управляват от ГЕРБ отново. Тежестта на партиите бе измерена и се оказа че ППДБ е четвърта политическа сила, каза Митов.

По думите му ГЕРБ спечели местните избори, но големият извод от местния вот е, че се роди нова сглобка.

Във Варна Възраждане и БСП гласуваха на втори тур за ПП-ДБ, даде пример Митов за въпросната втора сглобка, за която намекна, че съществува.

“Възраждане, ПП-ДБ и БСП гласуваха заедно на втори тур и това обединение докара на местно ниво кметове, които сега ще трябва да управляват, и в общинските съвети да управляват заедно”, коментира Митов.

Според него думата “сглобка” трябва да спре да се употребява, а да се измисли друг термин.

Ако искаме държавата да върви в правилната посока, ще трябва да се подпише коалиционно споразумение, настоя Даниел Митов и добави, че лошото управление в момента започнало да ерозира.

За мен е необичайно хора, които твърдят, че са евроатлантици на книга, да продължават да пазят дерогацията на “Лукойл”, за да може да продължава да внася петрол от Русия, говорим повече от година, че това обслужва руските интереси, това е механизъм за заобикаляне не санкциите.

“Политико” пак пише, че България се занимава с двойнствена политика по санкциите срещу Руската федерация, казва зам.-шефът на ГЕРБ.

Екзотиката, която се наблюдава в момента е неработеща и затова не върви нищо в изпълнителната власт.

Министрите са много спорни и не могат да ни убедят в това, което правят, разкритикува Митов.

Той изтъкна, че трябва да се преразгледа начинът, по който съществува правителството, но не се задавали нови предсрочни парламентарни избори.

За него е обичайно, че хора, които твърдят, че евроатлантици, да продължат да пазят дерогацията на “Лукойл”.

Митов призна, че ГЕРБ-СДС имат сходни виждания с ДПС.

Той вижда още брутално неизпълнение на законодателната програма на правителството – и в сферата на здравеопазването, и в усвояването на европейските средства. Големият крайъгълен камък за правителството ще са дебатите за бюджета, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Според Митов със сегашния финансов министър Асен Василев България не може да влезе в Еврозоната.

Вижте еврофондовете – нищо не се прави там. Трябва да се осигурят европейски средства за общините, категоричен бе Даниел Митов.

Бюджетният дефицит непрекъснато расте и за Митов това са огромни проблеми, въпреки обещанията да не се вдигат данъците.

Дебатът около бюджета е стратегически дебат и ГЕРБ ще настояват в бюджета да се запишат проектите, които ще бъдат финансирани с точните суми, които са необходими, за да се следва консервативен подход и да се гарантиране на местното самоуправление развитие по регионите, подчерта той.

Явявахме се на избори и сме поели ангажименти към общините, те трябва да бъдат изпълнени, каза Митов.

ГЕРБ ще подкрепи само онези политики, които съответстват на програмата на партията. За останалите – имат си мнозинство с БСП и „Възраждане”, де си ги приемат, обясни зам.-председателят на партията резултатите от вчерашното решение на националното съвещание на ГЕРБ.

Министърът на електронното управление излиза и казва “Заплашваха ме и ме натискаха да пренасочваме определени суми към определени фирми”

и ние си мълчим и се чудим има ли, няма ли корупция, как да няма, възмути се Митов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts