| | | |

Напрежението расте! Денков се заяде с ГЕРБ: Няма да правим чешмички, няма да правим стадиони там, където няма отбор

Това, което наблюдавам през последните дни, е преходът от предизборни пламенни речи към следизборна психотерапия.

Ясно е, че за загубата на някои ключови градове за ГЕРБ е болезнена и в момента тече процес на осъзнаване на резултатите и опит да се отиде на следващ етап – бюджет, конституционни промени. ГЕРБ ще влезе в работен режим, от който всички имаме нужда.

Това заяви премиерът Николай Денков по БНР.

Припомняме, че в последните дни Бойко Борисов отправят остри критики към партньорите си в управлението на страната, като и вчера на Националното съвещание на ГЕРБ във Велико Търново прозвучаха нападки – на тема корупция и за Бюджет 2024.

Денков очаква същият тип театрална сценка за Бюджет 2024 като в предишните години.

Той е сигурен, че депутатите ще приемат добър бюджет за следващата година. Една от неизвестните е дали финансирането по ПВУ ще се случи в края на 2023 г. или в началото на 2024 г., посочи премиерът.

Няма никаква опасност бюджетът да излезе извън границите на 3-те процента дефицит, а оттам нататък приходи и разходи трябва да се обсъждат експертно.

Приказките на едро да няма дефицит не помагат особено, защото е в пълно противоречие с исканията “дайте да дадем на кметовете”, каза Денков.

Той е виждал как протичат обсъжданията на бюджета – сблъскват се интереси, но накрая резултатът е добър.

Денков подчерта, че бюджетът за капиталови разходи е с 50% по-голям от сегашния.

Твърденията, че няма средства за общините са неверни, коментира премиерът. Няма да правим чешмички, няма да правим стадиони там, където няма отбор, заяде се леко Денков с партията на Бойко Борисов.

Резултатът от постната пица в бюджета по време на управлението на ГЕРБ е този, че България е на опашката на ЕС по отношение на минимална заплата и ниски доходи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts