| | |

Социалистите в СОС: Няма да дадем и глас за Борис Бонев

Групата на социалистите в Столичния общински съвет няма да подкрепят кандидатурата на Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет.

Решението е на Изпълнителните бюра на Националния и на Градския съвет на БСП.

Вчера на първото тържествено заседание на новия Столичен общински съвет не беше избран председател и предстои ново гласуване в понеделник, 20 ноември.

Иван Таков, лидер на БСП-София, обяснява решението като последователна позиция “да не правим коалиции или сглобки с цел на всяка цена да участваме в управлението на Столична община”.

Изборът на председател сам по себе си е безпредметен, ако нямаме съгласие по приоритетите, по които ще работи Столичният общински съвет. Ние имаме много ясно посочени приоритети в нашата работа.

Преди и по време на предизборната кампания ги представихме пред гражданите на #София и сега е време да действаме за тяхната реализация.

Различната философия, която ние имаме за развитие на София и която беше толкова добре приета от гражданите в предизборната кампания, изисква от нас отговорност и твърдост в действията ни.

Вече няколко пъти заявявам, че групата на БСП в СОС ще подкрепя всякакви инициативи, които отговарят на нашите основни ценности.

Готови сме да участваме и в съставянето на ясен план за реализация на основните политики, по които имаме допирни точки с останалите политически групи в СОС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук Иван Таков

Similar Posts