| | | |

Денков пак излъга! ДАНС: И да спре дерогацията цените на горивата остават същите

Резюме на докладите, които службите – Държавна агенция национална сигурност (ДАНС), Държавна агенция разузнаване (ДАР) и Служба “Военно разузнаване”, са изпратили до премиера Николай Денков за това какви са рисковете от по-ранно прекратяване на дерогацията за руски петрол, разпространи днес Министерският съвет.

“При своевременен внос на достатъчни количества петрол и петролни продукти от алтернативни на Русия източници и на достъпни за българския потребител цени, прекратяването на дерогацията

няма да доведе до съществени негативни влияния върху пазара на горива у нас и върху функционирането на икономическите отрасли като цяло“, посочва в доклада си шефът на ДАНС Пламен Тончев.

По-рано днес премиерът събра наново службите, шефовете на комисии и част от партиите в парламента, представители на президентството, експерти и др. на заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

ГЕРБ и ДПС обаче напуснаха заседанието по-рано като обявиха, че не виждат причина за прекратяването на дерогацията да се чака до догодина, както настояват от ПП-ДБ.

Премиерът Денков обясни обаче, че и според експертите, и според службите, съществува риск цените на горивата да се покачат, но и да се стигне до недостиг, ако дерогацията бъде прекратена по-рано от 1 март 2024 г.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts