| | | |

Борисов втвърди тона: Денков да си ходи, не шефът на МВР! Няма да угаждаме на Кирил Петков! ВИДЕО

Казах на Денков, че някой трябва да понесе отговорност, а той уволни Темелакиев. Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и Денков.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Дулово. Той е там за среща с кметовете и общинските съветници от област Силистра.

Дойдох, за да поздравя нашите хора, които се бориха мъжки и честно на изборите, уточни Борисов.

“Разбрахме се с Кирил Петков да намери неутрален вътрешен министър, професионалист. От самия министър разбрахме, че е молен два дни да стане министър.

Той служеше при Бойко Рашков като шеф на БОП-а. Това не са случайни хора, доведени са от ПП.

Впоследствие разбрахме, че те ходят в министерството, кадруват, с една-единствена цел, да преследват политическите опоненти”, заяви той пред журналисти в Дулово.

Борисов изтъкна, че се е срещал само един път с министърът на МВР Калин Стоянов. “Срещата беше какво правим по Шенген”, припомни той. Борисов категорично заяви, че никога не е нарушил и няма да наруши думата си – на МВР няма да се меси.

Впоследствие разбрахме, че те ходят в министерството, кадруват, с една-единствена цел – да преследват свои цели”, коментира Борисов по повод исканата оставка на министъра Калин Стоянов заради размириците миналия четвъртък.

“Моля колегите от ПП, ако не са доволни от резултатите от изборите, ако искат да напълнят с калинки МВР…

Ако трябваше да се поеме отговорност, трябваше да си отиде Денков. Аз смятам, че категорично не трябва да си ходи Стоянов”, беше коментърът на Борисов.

Отговарям само за ГЕРБ. Тук, в Дулово, нашите водиха истинска война с ДПС, как не ги е срам, възмути се той от инсинуациите по повод твърденията, че имало коалиция с ДПС.

“Няма да угаждаме на Кирил Петков, дай да сложим и другия му бодигард да стане министър…

Сегашният беше бодигард и израстна до зам.-министър. Язък за бензина, който сте похарчили да дойдете до Дулово и да питате това”, обърна се той към медиите.

“От нас ПП няма да срещнат подкрепа нито за ДАНС, нито за МВР. Като изтъквам, че нито Тончев познавам, нито Калин Стоянов. Неистовото желание да се закопчаят службите и да се извършват незаконни арести, вече е опасно%, отсече лидерът на ГЕРБ.

По отношение на вота на недоверие Борисов заяви, че е проявил мъдрост и търпение.

“Поканих Асен Василев, благодаря, че дойде веднага в кабинета ми”, каза Борисов.

“За 3-4 млрд. направихме съкращения. Не че е идеален, не че е бюджет, който ако ние управлявахме, щяхме да приемем, но той отиде, договори, съобрази го.

Няколко дни подред работят с Теменужка Петкова и всички останали. Даже в момента са на среща с Нанков, с Деси Атанасова, Данчо Цонев. Той прояви също разум”, обясни той.

“Милиарди изтекоха от нашите джобове в посока Русия. Това е безспорен факт. Ние сме ги платили. И по това намерихме някакъв компромис, за да може в сряда да се отхвърли вотът и да отидем към приемане на данъчни закони, бюджет”, разкри лидерът на ГЕРБ.

Относно слуховете, че може да се кандидатира за президент, той заяви: “Аз президент можех да стана като бях на 43 години. Като главен секретар на МВР имах 90% рейтинг”.

“За моето си его, за личната си кариера съм направил толкова, че не може да ме стигне никой. А това, че проявявам разум, не искам да се карат българите… Не знам откъде е дошло”, добави той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts