| | | |

Лорер шикалкави: Не знае оказвал ли е Кирил Петков натиск върху Калин Стоянов, не знае и чий министър е

Столицата е огледало на това, което се случва в парламента, но вярвам, че ще се намери решение.

Това каза по БНТ Даниел Лорер от ПП-ДБ по повод втори опит за избор на председател на Столичния общински съвет.

По отношение на втория вот на недоверие и ГЕРБ, и ДПС паднаха в капана на псевдопатриотите.

Във времена, когато толкова близо до нас има войни, да се саботира закъснялата модернизация на българската армия, е национално престъпление. Предизвикват го тези, които искат вот на недоверие”, уточни депутатът от ПП-ДБ.

Той определи управлението на правителството като динамично равновесие.

“Това правителство беше родено с огромни родилни мъки и най-вече с огромен компромис между ГЕРБ и ПП-ДБ. Много от министрите не са наши партийни членове, както и Калин Стоянов. Те са експерти в своята сфера и са приети от двете страни. Точният механизъм кой го е предложил или заложил няма значение”, каза Лорер.

Най-страшното на тези избори е това, което се е случило с ДАНС, по думите му. Лорер не разбира кога на Калин Стоянов му оказват натиск и кога не и даде за пример споделеното от МВР министъра, че информирал Делян Пеевски.

Калин Стоянов очевидно не е министър на ПП, очевидно ГЕРБ и ДПС не го припознават, каза Лорер. Чий е, обаче той не знае.

Лорер обясни и защо искат оставката на Калин Стоянов като министър на вътрешните работи.

“Исканата оставка на Калин Стоянов не е оценка на неговата цялостна работа, МВР се справя добре с миграцията, например, завишиха патрулите по границата, това е ключов приоритет на България за Шенген”, каза той.

“Ние се противопоставяме срещу полицейския произвол срещу хора, които не представляват опасност”

Даниел Лорер уточни, че вината на вътрешния министър, за случващото се с обществения ред относно последиците от протеста на футболните фенове, е било липсата на реакция.

“Министърът реагира едва, когато ние поискахме от него реакция. Оглавяващият МВР няма чувствителността да знае, че обществото не може да толерира полицейска тоталност, когато тя не е необходима за защита”, обясни още той.

“Задачата на всеки един управленец е да е на терен веднага. Министърът е длъжен да задава политиката и начинът, по който тя се осъществява”, категоричен бе той.

В деня след футболните протести с искане оставка на БФС, стана ясно, че докато София е горяла, министър Стоянов е присъствал на кинопрожекция.

По-късно той обясни, че бил там в работно качество – МВР консултира нов филм за телефонни измами.

По думите му бюджетът не е катастрофален, а е точно такъв какъвто ПП-ДБ са го заложили да бъде, с максимум 3% дефицит.

Той обясни, че данъците на “Лукойл” продължават да са прекалено малки на фона на печалбите им.

“Когато работеше служебното правителство върху “Лукойл” нямаше никакъв натиск да изготвят план как преустановяват употребата на руски петрол”, каза Лорер.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts