| | |

Вижте СНИМКИ как кметът на Пловдив е на терен и разчиства паднали клони от снега. А Терзиев на София къде е?

52 машини работят по улиците на Пловдив от първите часове на снеговалежа. В момента улиците са проходими при зимни условия

Това съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров, който заедно със заместник-кмета по екология Иван Стоянов, заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов, директорите на ОП „Чистота” и ОП „Градини и паркове” Димитър Георгиев и Антон Георгиев координира дейностите по почистване в общината.

„Заради мокрия сняг са получени над 200 сигнала за паднали клони и дървета. 90 от тях са обработени.

Екипи на Доброволческото формирование „Пловдив 112” ще подкрепят всеки момент Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, каза още Костадин Димитров и допълни, че е в непрекъснат контакт с ОД на МВР.„20 пясъкоразпръсквача и 32 снегорина обработват пътищата.

Целият състав на ОП „Чистота” работи на терен, навън вече са и бригади ръчен труд от ОП „Градини и паркове”, както и от ОКТ”, обясни заместник-кметът по екология Иван Стоянов.

Още в 4,30 часа тази сутрин кметът на Пловдив Костадин Димитров вдигна по тревога шефовете на “Чистота” и “Градини и паркове” заради мокрия сняг.

Лично той тръгна по булеварди и улици и дори с голи ръце разчиства паднали клони, става ясно от снимките, които пресцентърът на общината разпространи.

“Проблемът дойде от мокрия сняг, който полепна по листата и повали много клони и дори дървета на самите шосета”, каза кметът.

Верен на стила си, наложен още в район “Тракия” като кмет, лично той се зае с разчистването, докато обикаля критичните точки в града. “Работим в синхрон с пожарната и полицията за обезопасяване на отделни участъци”, допълни Димитров.

Костадин Димитров разчиства паднали клони на булевард в Пловдив. Снимка: Община Пловдив
Костадин Димитров лично тръгна призори по улици и булеварди да види как се разчистват. Снимка: Община Пловдив
Снимка: Община Пловдив

„По-късно през деня се очакват силни пориви на вятъра. Моля Ви, не излизайте навън заради опасността от падащи предмети и клони”, призова кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

В 4,30 часа тази сутрин Костадин Димитров събра заместник–кметове и шефовете на “Чистота” и “Градини и паркове” заради мокрия сняг. Снимка: Община Пловдив

Similar Posts