| | | | |

Доживяхме комунист да признае: Преди години Борисов ловеше снежинки цяла нощ, беше се качил на снегорин. Не видяхме Терзиев да следва примера му

“Ако се върнем 10-15 години назад – при Бойко Борисов, а после и при Фандъкова, групата съветници на БСП тогава силно го критикува за това, че не можеха да се справят. Пак бяха изненадани. Борисов беше ловил снежинки цяла нощ, беше се качил на снегорин, не видяхме Терзиев да следва този пример.

Договорите за снегопочистващите фирми са договори, които са наследени. Друг е въпросът, че е сменен шефът на инспектората. Би трябвало да е наясно с нещата”.

снимка: Архив

Това каза бившият председател на Софийската организация на БСП Калоян Паргов в студиото на “Денят ON AIR”.

Той даде пример с Белгия, като припомни, че там 2 години нямаше правителството и всичко се движеше от администрацията.

“Хората не усетиха, че няма правителство. А ние имаме избран кмет, но нямаме сформиран Общински съвет. Имаме заявки за управление. Всичко е въпрос на организация.

Този хаос в Столичната община трябва да спре и да започне да се работи. Да се премине към търсене на вариант за ръководство на СОС. Един кмет без Общински съвет не е никакъв кмет”, допълни Паргов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му тази сага все по-зле влияе на управлението на града.

“БСП-София се обяви за конструктивна опозиция и тя имаше 2 варианта

единият беше да влезе за първи път в управление, макар и с по-малко съветници, но с нараснала тежест, което БСП направи на национално равнище преди години с “Продължаваме промяната”.

Вторият вариант е да бъде конструктивна опозиция, макар че да бъдеш опозиция в момента – на какво? Ясно е, че “Продължаваме промяната” иска да управлява, но не е ясно с кого”, подчерта Калоян Паргов.

Той поясни, че това решение може да го вземе Градският съвет.

“Групата не може и никога не е решавала сама. Градският съвет е политически орган, който взима решение за една или друга политика. Ако тръгнеш да влизаш в едно управление – тогава поставяш своите условия.

Ако ще променяме модела ГЕРБ, има много неща, които може да се променят, въпросът е дали ПП иска да ги промени”, категоричен е бившият председател на Софийската организация на БСП.

Паргов се запита дали е редно ПП-ДБ и Борис Бонев да искат цялата власт.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts