| | | | |

СКАНДАЛ! Терзиев не покани Фандъкова за първа копка на метрото през “Слатина”. Тя: 2 години се борихме с екипа ми за защитата на тези 6 км

Строителството на метрото през „Слатина” започна. За защитата на тези 6 км метро се борихме с екипа ми в последните 2 години. Не беше лесно, но успяхме да осигурим и трасето, и финансирането. Така след 4 години още над 75 хил. софиянци ще ползват най-бързия и екологичен транспорт.

Това написа във фейсбук бившият кмет на София Йорданка Фандъкова. За днешната първа копка тя не беше поканена от екипа на нейния наследник – Васил Терзиев.

“За 14 години като кмет не допуснат нито една година, в която да не строим и разширяваме метро мрежата. Не спряхме да подготвяме и новите трасета.

Подготвените проекти за метрото – 6 км през „Слатина”, 2 км през „Люлин” и 3 км към Студентски град са част от наследството, което оставих”, написа още тя.

И напомни, че метрото е стратегически обект, който не се строи от днес за утре, а изиска последователни усилия, визия за бъдещето и не на последно място, воля.

“Желая успех на колегите от „Метрополитен”, на строителите и надзорниците.

На добър час! Успешна и безаварийна работа!”, завършва поста си Фандъкова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts