| | | |

Къде са санитарите? Борис Бонев реши проблема с кочината в София: Хаосът с почистването е плод на саботаж

През последните три седмици нашата група направи всички усилия, за да намерим подкрепа в Столичния общински съвет (СОС) и той да заработи.

Всеки път имаше претенции за формата на срещите. Абсолютен хаос, защото другите нямаха представа какво искат да постигнат.

„Направихме всички усилия, за да намерим подкрепа за мнозинство в Общинския съвет. Направихме три покани до всички сили и в различни формати, защото имаше претенции – искаха с кмета, после без кмета, за политики, за хора – пълен хаос. Опитахме да намерим допирни точки“, добави той.

Единствени искахме да намерим допирните точки, за да може СОС да заработи. Затова решението днес беше да не издигаме кандидат за председател. Дадохме им възможност те да си изберат. Видя се, че когато аз не участвам също не може да се избере председател. Очевидно аз не съм пречката.

Това заяви общинският съветник от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Моят призив е всички партии да загърбят политическите си сметки и да дадат шанс на СОС да заработи“, обяви той.

„Отговорността е на всички 61 общински съветници да си изберат председател. Ако не го направят, явно искат да не се вадят кирливите ризи на предишното управление и да започнем да решаваме проблемите на града“, добави Бонев.

Лидерът на „Спаси Софи” подчерта, че за него принципната позиция е да разбере дали имат допирни точки по политиките за София.

„Оказа се, че темите, по които се разминаваме, са много малки. Нямаше аргументи срещу моята личност. Аз бих попитах кога се е зародило това недоверие към мен, когато показахме всички недъзи на предишното управление ли?

Ние дадохме такава заявка с разкриването на злоупотребите с осветлението на София, ремонтите и т.т. Ние призоваваме, дайте ни този шанс, за да се опитаме да извадим София от дупката, в която се намира“, каза Борис Бонев.

Общинският съветник от групата на ПП-ДБ, Спаси София разкри, че са получили много притеснителен сигнал за активен саботаж в почистването на София.

Според него след снежната буря е имало хиляди сигнали за паднали клони на дървета.

„Това е „детелината“ на бул. „Цариградско шосе“ при алея „Яворов“. Всеки един цвят показва различен договор и различна фирма, която се грижи за зелената система.

„19 фирми имат договор за поддържане на зелената система на София и всяка една от тях работи по различни правила. Това е само част от причината за хаоса на София. Информацията е много.

Това е само част от хаоса, който разкриваме. Директори на фирми се оказаха в отпуск. Липсва техника. Договорено, че фирма трябва да има две вишки и пет електрически триона, но вишките ги няма“, коментира Бонев.

17 млн. лева вече са дадени на тези фирми. Единствената наложена глоба е била само една за 15 000 лева. Видяхте, че вече е наложена глоба от 150 000 лева“, обясни Бонев и показа разпределението на фирмите в града.

Кметът Терзиев каза част от нещата, които открихме в завода за обработка на отпадъци – гордостта на Фандъкова и ГЕРБ. Там положението е страшно. Не знам как този завод физически стои здрав.

18 години разграждане на институциите и системите няма как да бъдат санирани за три седмици.

„В завода за отпадъци ситуацията е страшна. Не знам как той функционира. Има тежки технически проблеми на завода. Тежки проблеми има и с план-сметката на София, касаеща необосновани разходи. Това е наследството на ГЕРБ“, каза още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts