| | | |

Румен Радев, придружен от Десислава и делегация, пристигнаха в Дубай

Президентът Румен Радев, придружен от съпругата му Десислава Радева и членовете на водената от него делегация, пристигнаха в Дубай за участие Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата, известна като КОП28 (COP28).

Представители на близо 200 държави се събират в Дубай, за да обсъждат мерки за справяне с климатичните промени. Тази година Обединените арабски емирства са домакин на 28-мата конференция на ООН за изменение на климата, която ще продължи до 12 декември.

Очаква се в срещата на върха на държавните и правителствените ръководители да се включат десетки лидери от цял свят. Сред тях е и Радев, който ще участва в церемонията по официалното откриване на форума.

В събота Радев ще направи изказване в рамките на 28-ата климатична конференция.

Българският държавен глава ще се включи в част от дискусиите и ще проведе срещи със свои колеги.

За първи път България участва със собствен щанд на конференцията на ООН за изменението на климата. Ще бъдат представени български компании от различни сектори.

Страната ни ще покаже успешни примери и иновативни решения от компании, организации и институции в различни сфери като здравеопазване, земеделие и биотехнологии.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БТА

Similar Posts