| | | |

Бля-бля-бля: Целите ни са да разградим “модела ГЕРБ” и да направим промени в Изборния кодекс. ДПС са много адекватни, а “Възраждане” гласуват като от ГЕРБ им подадат знак

Депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ Ивайло Мирчев заяви пред бТВ , че ако Конституцията не бъде приета така, както е обещано на хората, правителтвото и ключовите министри подават оставка и това ще бъде много ясен знак.

ПП-ДБ ще бъдат много твърди за промените в Конституцията.

Той очаква да види дали Конституцията ще бъде приета по начина, по който са се разбирали в сглобката. Ако Конституцията бъде приета по начина, по който ПП-ДБ я виждат, тогава една от целите ще бъде изпълнена.

Ивайло Мирчев бе категоричен, че ДПС не са партньор в “некоалицията”. Без ДПС промените в Конституцията не могат да минат, допълни депутатът.

„ДПС не е партньор. Трудно ми е за ГЕРБ да говоря като за партньор. С ГЕРБ подкрепяме правителство, което няма алтернатива. Без ДПС промените в Конституцията няма как да минат.

За промени в Конституцията трябват 160 гласа. Ако някой си мисли, че ДПС може без тях да приемем определени конституционни промени, се лъже. Няма с кого. „Възраждане“ няма да ги подкрепят“, подчерта представителят на ПП-ДБ.

Златен пръст

Притеснявам се дали няма да свикнем с ежедневните кризи, заяви Ивайло Мирчев от ПП-ДБ по повод “сглобката”.

Той добави, че трябва да има ясен механизъм за регулаторите и за подбор на назначенията. Трябва да има такъв механизъм, защото регулаторите са подвластни на определени политически сили, посочи Мирчев.

Проблемът с алтернативното мнозинство на ГЕРБ – “Възраждане” как по подаден знак от формацията на Бойко Борисов гласуват в тяхна подкрепа, изтъкна Ивайло Мирчев.

Когато в парламента има партия като “Възраждане”, те се оказаха в ролята на златния пръст в Народното събрание.

Той добави, че само със закони не може да се направи така, че един парламент да работи перфектно или всичко е обществото да е добре.

Ако ГЕРБ наруши подобен регламент за регулаторите, ще трябва да плати политическата си цена, че го прави, настоя Мирчев.

Той не знае дали ДПС ще подпишат механизма за регулаторите.

“Ако ДПС предложат “чист” кадър, може да заеме място в регулаторите. Напомням, че в регулаторите се назначават хора от различни партии”, коментира Мирчев

Ивайло Мирчев добави още, че реформата в службите е частично стартирана, като това е и функция на президента Румен Радев.

Промените в Изборния кодекс са приоритетите на ПП-ДБ и веднага ще го отворят, след като се подпише механизмът за регулаторите.

ДПС са много адекватни по отношение на руското влияние в България, заяви Ивайло Мирчев.

На въпрос на водещите за блокадата на Росенец и къщата на Ахмед Доган там Мирчев отговори, че разграждането на политическия модел, който е позволил това, ще стане с промяната на Конституцията, която ДПС обещават да подкрепят.

Той изтъкна, че чрез механизмът за взимане на решения ПП-ДБ целят точно това – постепенно да се разгради моделът ГЕРБ-ДПС, който все още не е разграден.

Ивайло Мирчев посочи, че никой от политиците не се е променил, а все още са си същите хора.

По думите му Делян Пеевски не се е променил и не е станал едно добро момченце. Според него обаче ДПС са много адекватни по отношение на борбата с руското влияние.

Мирчев коментира, че си е общувал с вътрешния министър Калин Стоянов само по телефона, а спрямо военната помощ за Украйна той е бил много адекватен.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts