| | | |

Зеленски: Благодаря за помощта, България! Благодаря на Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков

Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на страната ни и на политическите лидери Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков за предоставянето на военна помощ на страната му.

“Благодарен съм на българския парламент за повторното потвърждаване на доставката на БТР-и за Украйна, както и на новия пакет военна помощ.

Благодаря на политическите лидери Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков.

С това решение ние укрепваме нашата Европа и защитата на свободата”, написа Зеленски в профила си в социалната мрежа X.

Днес депутатите извънредно приеха решение, внесено от Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков. То е страната ни да дари на Украйна неизправни, с отпаднала необходимост или наднормативни преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип.

Решението беше подкрепено от 147 депутати от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. 55 от “Възраждане” и БСП гласуваха “против”, както и 1 от ИТН, а останалите 6 от ИТН се въздържаха.

Народните представители решиха и да се отхвърли ветото на президента Румен Радев за БТР-ите, които ще изпратим на Украйна.

Законът бе повторно приет със 161 гласа “за”, 53 бяха “против”. И тъй като от “Възраждане” имаше един “за”, групата поиска прегласуване. “За” бяха 162, а 55 “против”.

След повторното приемане на закона, шефът на НС ще го изпрати на президента за подписване на указ за обнародването му в “Държавен вестник”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts