| | | |

Корнелия влезе в роля: Бият депутати пред паметника, мои депутати са…

За 13 часа е насрочено началото на протест пред Паметника на съветската армия в центъра на София. Демонстрацията е организирана от БСП, срещу демонтирането на фигури на монумента, което започна тази сутрин.

Междувременно лидерът на социалистите Корнелия Нинова съобщи в парламента, че депутати от БСП са бити пред Паметника на съветската армия.

“В момента пред Паметника на съветската армия бият депутати. Мои депутати се намират в болница в момента със сцепени ръце и ние умуваме за единството на нацията и за това какво бъдеще чертаем на България.

Сигурно всеки от вас има своя позиция за Паметника на съветската армия. Нашата е, че всеки паметник е частица от историята на България”. От думите ѝ стана ясно, че е пострадал депутатът Георги Свиленски.

Недопустими неща се случват. Във връзка съм с колегите ми там.

Човек от Областната управа е бутнал оградата умишлено и силово върху Георги Свиленски. Той е с разрязана ръка, в момента се намира в ИСУЛ. Лекарите взимат мерки.

Свобода на изразяване, на протест, различно мнение – всичко е потъпкано. Щом се посяга на депутати, представете си какво може да се случи на всеки един човек

Всеки паметник е частица от историята на България. Разрушавайки паметници, рушите историята на България. Ние сме за това всички паметници да се запазят и историята да се изучава такава, каквато е била”, каза още Нинова.

Тя се обърна към “Продължаваме промяната-Демократична България” (ПП-ДБ) и ги призова да спрат махането на паметника и припомни, че мнозинството в Столичния общински съвет (СОС) е тяхно, както и областният управител на София Вяра Тодева. Именно по нейно нареждане започна демонтажа.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts