| | | |

“Възраждане” взе на прицел Андрей Гюров, внасят сигнал до КПКОНПИ и…

Днес внесох сигнал до управителя на БНБ Димитър Радев и до КПКОНПИ. Той е във връзка с конфликт на интереси на подуправителя на БНБ Андрей Гюров.

Това информира в кулоарите на парламента депутатът от “Възраждане” Димо Дренчев.

“Гюров е бил едновременно в политическа партия “Продължаваме промяната” и подуправител на БНБ. Той дори участва в предизборни събития на партията, което е недопустимо.

По същото време той е бил и в Управителния съвет на едно НПО, което извършва търговска дейност. Това също не може да се случи без разрешение на Управителния съвет на БНБ.

Андрей Гюров може да бъде единствено преподавател. Всичко това са отдавна известни факти, но лошото е, че нищо не се случва.

Вчера получихме сигнали, че Гюров участва в Управителните съвети на различни ООД-та.

Едното от тях се занимава с търговия на цветни метали, което е в брутален конфликт на интереси с позицията му на подуправител на БНБ.

Това, че не се вземат мерки, дискридатира институцията БНБ. С този сигнал искам да се вземат мерки и компетентните органи да преценят бил ли е той в конфликт на интереси и несъвместимост. Така ще се изчисти името на БНБ”, добави Дренчев.

“Търговското дружество развива дейност в Благоевград, но не съм сигурен, защото не съм проверил сигнала. Не искам да спекулирам с имената на дръжествата. Има си органи, които да проверят. Аз искам да се извърши проверка”, уточни Димо Дренчев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts