| | | |

Пеевски избухна: Това не са мъже, това са плюнки

На извънредното заседание на парламента в понеделник се стигна до силно напрежение и сблъсъци между депутатите. Стигна се до блъскания и заплахи между Делян Пеевски и Йордан Цонев от ДПС и депутати от “Възраждане”.

Преди това “Възраждане” и “Има такъв народ” блокираха парламентарната трибуна, заради което се взе решение депутатите да се изказват от място.

Причината – за трети пореден работен ден възрожденците се подготвиха за саботаж на заседанието, ядосани на демонтирането на Паметника на Съветската армия.

Въпреки това от ГЕРБ намериха решение – изказванията днес да са от място. Опозиционерите обаче бързо измислиха нов ход – да изключат колоните, за да не се чува звук.

В знак на недоволство от “Възраждане” демонтираха част от тонколоните, за да не се чуват изказванията в зала. Това провокира Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС да се намесят като се стигна до физически сблъсъци между тях и депутати от “Възраждане”.

“Саботаж на проруските сили в България в лицето на „Възраждане“. Това са терористи”.

Това заяви в кулоарите на прлмента Делян Пеевски от ДПС по повод демонстрацията на „Възраждане“ пред трибуната на парламента.

„Видяхте ли как „депутати“ блъскат квесторите и блъскат дами? Това не са мъже, това са плюнки“, смята той.

„Този цирк е от безсилие, защото изчезват – видяхте резултата им на изборите“, допълни Пеевски.

По думите му държавността я има, парламентът работи и ще работи. „Всичко се приема, видяхте какви важни решения се приеха. Няма да се поддадем на натиска на едни смешни терористи“, коментира още депутатът от ДПС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts