| | | |

Корнелия заподозря “Възраждане” в двойна игра: Стоят пред трибуната, мнозинството ги намачка, тръгва си заседанието.. Това не е истинска опозиция и блокаж, а цирк

Това, което се видя днес, е най-унизителното състояние на българския парламент, откакто той съществува.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод на напрежението и сблъсъците между депутати от ДПС и “Възраждане” в пленарната зала.

“БСП оставаме единствената алтернатива на това, което виждате вътре. Не можем да бъдем част от хулигански прояви, унижение на парламента и налагане на диктатура”, категорична бе Нинова.

“Обръщаме се към Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, това ли ви е евроатлантическият живот в България? Това ли е европейски парламент?

Това са основните виновници да се случи това, което видяхте днес. За нас това е налагане на диктатура на мнозинството, пълзящ фашизъм. Ние не можем да участваме в това. Да влизаме вътре, да се бием като хулигани, да теглим микрофони.

Българската социалистическа партия е сериозна партия и не участва в такива неща.

Нинова обаче заподозря и колегите си от “Възраждане” в двойна игра.

“Погледнете назад в годините и ще видите, че ДПС и националистите с такава имитация на сблъсъци винаги се помпат едни други и се вдигат едни други. Така вдигаха Волен Сидеров и имитираха противопоставяне, така правят и днес.

Това, което прави “Възраждане” е имитация, защото те ако искаха наистина да се прекрати заседанието или да вземат участие в дебата, можеха да се изкажат. Какво правят вътре?

Стоят пред трибуната, мнозинството ги намачка, тръгва си заседанието, говорят си от място, взимат си решенията. Това не е истинска опозиция и блокаж, а цирк”, посочи тя.

“Изобщо не става въпрос за опозиционна дейност. За нас големият въпрос е диктатурата, която налага мнозинството и пълзящият фашизъм. Като почнем от паметника и свършим до това, което днес се случва.

За пет минути, без изказване, за пореден път предадоха българския национален интерес със законопроектите, които гласуваха в областта на енергетиката.

За пет минути показаха своята несъстоятелност, некомпетентност и продажба на българския национален интерес, като сами се отрекоха от таксата, която въведоха, защото нито могат да съберат тези пари от руския газ.

И сами сега си правят поправка на поправката, защото блокираха България по пътя към Шенген с глупавите си и предателски решения спрямо българския национален интерес.

Единственият изход от това, което се случва тук, е оставка на това мнозинство, което налага диктатура, налага фашизоидни методи на работа. Оставка на това мнозинство, за да се успокои държавата и да тръгне напред по друг начин”, посочи още лидерът на БСП.

Нинова засегна и темата за Паметника на Съветската армия.

“Инспекторатът към Министерство на културата се е произнесъл, че това събаряне е незаконно. Там пише, че незабавно трябва да бъде спряно.

Този документ е скрит от цяла България и продължава варварското рязане на Паметника на Съветската армия. Това е грубо нарушаване на законите. Това иска някой да носи наказателна отговорност.

Няма да оставим това така. Отрязаните части от паметника още стоят там – долу на плочките. Предварително е трябвало да се вземе решение къде ще се местят след това рязане.

Абсолютно погазване на законите, диващина и варварство е това, което се случи с паметника.

Сигнализирали сме вече българската прокуратура. Ако трябва, ще сигнализираме международни институции.

Нали бяхте за правова държава, върховенство на закона, за съдебна реформа? Погазвате всички закони, газите Конституция, закони и българския народ.

Единственият изход от тази работа е да си ходите. Всеки ден става по-лошо и по-лошо”, каза лидерът на социалистите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts