| |

ГНУСНО! Волгин възхвалява МОЧА пред забранената за излъчване в ЕС руска обществена телевизия ВИДЕО

Невероятно, но факт – Петър Петров Георгиев, по-известен като Петър Волгин и водещ на “Политически НЕкоректно”, се изяви като лице на българското мнение за МОЧА (Паметника на съветската армия) пред руската обществена телевизия “Россия 1”.

“Обикновените хора не виждат враг в Русия”

За участието на Волгин коментари се появиха във Фейсбук – както в снимка, така и с кратко видео.

Самият Волгин развива тезата как “обикновените хора” не смятали Русия за враг, но българският политически елит така правел.

В краткия отрязък се вижда и друго – как “Россия 1” насажда позицията, че България се готви да забрани всичко руско.

Специално се набляга как за МОЧА нямало място в Музея на социалистическото изкуство според директора му.

А Волгин е най-яркият пример за защита на всяка една важна теза на руския режим, воден от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин.

Европейска забрана

“Россия 1” е част от списъка с руски медии, на които е забранено да излъчват и нямат лиценз на територията на ЕС.

Телевизията е считана за използвана от руското правителство като инструмент за манипулиране на информацията и насърчаване на дезинформацията относно нахлуването в Украйна, включително за пропаганда, с цел да се дестабилизират съседните на Русия държави, ЕС и неговите държави членки

Интересното обаче е, че забраната за излъчване и отнемането на лиценз не включва и забрана да се извършва определена работна дейност на европейска територия.

Обяснението защо: В съответствие с Хартата на основните права тези мерки няма да попречат на съответните медии и техния персонал да извършват дейности в ЕС, различни от излъчване – например изследвания и интервюта.

Именно това е и отговорът на въпроси как така обществената телевизия на Путин, обявил България за вражеска държава, може да снима на българска територия

Източник: Актуално

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

колаж: Интернет

Similar Posts