| | |

Жалък! Уплашеният Киркоров за голия купон: Аз съм артист само на Русия, аз съм патриот само на моята страна Не знаех, извинявам се! ВИДЕО

Естрадният певец Филип Киркоров може да бъде лишен от званието народен артист на Русия заради участие в скандално предновогодишно парти на телевизионната водеща и блогър Анастасия Ивлеева, съобщи Lenta.ru.

С такова предложение е излязъл ръководителят на Федералния проект за сигурност и борба с корупцията Виталий Бородин, цитиран от канала Mash в социалната мрежа Telegram.

Чрез видео в социалните мрежи Филип Киркоров публично се извини, тъй като самият той заедно с други популярни руски артисти беше част от “голото парти” в московския клуб “Мутабор”, организирано от Настя Ивлеева, което вбеси властите в Русия.

Снимки в социалните мрежи предизвикаха вълна от възмущение и жалби в прокуратурата, а организаторите на купона са застрашени от 1 милиард рубли глоба.

“Да, знаех за събитието, получих покана, обещах да отида и отидох, но не бях съвсем запознат с характера на събитието и това, което се случи, затова си тръгнах”, обясни певецът.

Той допълни, че е разбрал грешката си, защото артист “от неговия калибър” не може да постъпва толкова безотговорно по отношение на участието в публични събития, предава “Медиазона”.

“Последното нещо, което бих искал е такива събития, пропуск от моя страна, да станат причина за ограничаването на творчеството ми в Русия – единствената страна, в която съществувам като артист и като гражданин.

Аз съм артист само на моята страна, аз съм патриот само на моята страна“, заяви още Киркоров.

Най-много гняв провокира руският рапър Vacio (Николай Василев), който си е сложил чорап на гениталиите и предизвикал еуфория сред гостите в клуб “Мутабор”.

Представители на прокремълските “патриотични” организации “Сорок сороков”, “Зов народа” и ФПБК започнаха да пишат доноси до Главната прокуратура и други държавни органи.

“Патриотите” обявиха партито за “неморално мракобесие” и настояват организаторите да бъдат разследвани за “гей пропаганда” и пропаганда на наркотици.

От “Зов народа” нарекоха голото парти епицентър на скандални развлечения:

“В момент, когато Русия води специална военна операция и отстоява традиционните ценности – Киркоров танцува в мрежа от кристали и тесни панталони”, отбелязват активистите.

“Това е содомия, мракобесие, ЛГБТ пропаганда. Вижте кои са се събрали там: Собчак, Билан, Киркоров. Всичките имат деца – какво показват на децата си, какъв пример им дават? Истинските ЛГБТ хора са там.

Какво изобщо мислят те? Днес се провежда специална военна операция. Нашето общество е в недоумение”, коментира ръководителят на ФПБК Виталий Бородин.

Бородин настоява на организаторката на голото парти да се състави административен протокол, а “ако е възможно” – да се образува и наказателно дело “за ЛГБТ пропаганда”.

Ръководителката на прокремълската Лига за безопасен интернет Екатерина Мизулина от своя страна заяви, че е цинично да се провеждат подобни мероприятия, “когато нашите момчета умират” в Украйна:

“Подобни партита са удар в крака на цялата политика, провеждана от държавата”, заяви Мизулина.

Отзвукът от голото парти оттекна и в Руската дума.

Депутатът от Думата Мария Бутина настоя Министерството на вътрешните работи, Роскомнадзор и Министерството на културата да направят оценка на събитието в клуб “Мутабор” – дали събитието не нарушава “забраната за ЛГБТ пропаганда”, както и указа на Владимир Путин за запазване и укрепване на “традиционните руски духовни и морални ценности”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

клип: Телеграм
Предвид мрежестия тоалет думите на Киркоров, че не е знаел къде точно отива, не звучат достоверно снимка: Интернет

Similar Posts