| | |

Мария Габриел от Бавария: Единство, конкретни действия и полза за гражданите – това е посланието ни

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел бе на работно посещение в Бавария, където бе ключов лектор в годишната стратегическа среща на партията на Християнсоциалния съюз (ХСС).

Участието ѝ бе по покана на заместник-председателя на парламентарната група на ХДС/ХСС в Бундестага Александър Добринд, съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи.

В рамките на посещението, вицепремиерът проведе редица двустранни срещи, сред които с председателя на Европейската комисия Урсула фон две Лайен и евродепутата и ръководител на делегацията на ХСС в ЕП Ангелика Ниблер.

Важен резултат от срещата на Мария Габриел с премиера на федерална провинция Бавария и лидер на ХСС Маркус Зьодер бе обявяването на Срещата на върха Бавария-България, която ще се проведе в Мюнхен през април тази година.

“България и Бавария споделят общи цели в областта на иновациите, индустрията, сигурността. Ключови сектори са изкуственият интелект, роботиката, автомобилната индустрия.

Заедно можем да постигнем повече като насърчим сътрудничеството между висшето образование и индустрията”, коментира вицепремиерът.

Бавария е най-големият външнотърговски партньор на България от всички 16 провинции на Федерална Република Германия. България и Бавария са традиционно добри партньори по линия и на преките чуждестранни инвестиции.

“Със срещата на върха Бавария-България целим да изведем на по-високо ниво доброто ни двустранно сътрудничество.

Единство, конкретни действия и полза за гражданите – това е посланието ни”, заяви Мария Габриел.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фрйсбук

Similar Posts