| | | | |

Ако тол системата засичаше скорост, на Мис Силикон щяха да ѝ се нацепят…

О! Ама тя кара с 250км/ч и снима клип! Как така?

Aми ето така! Ако не е засечена или снимана и санкционирана в момента на нарушението, ви остава само да се възмущавате в интернет. Толкоз.

Нито може да се докаже в съд кога е извършено това действие, нито от кого, нито с кой автомобил. Имате клип от вътрешността на някаква кола.

Решението?

Отдавна е платено от всички нас, изградено и въведено в експлоатация. На магистрала Тракия има “рамки” на тол-системата средно на всеки 15км /26 рамки за 347км матистрала/.

С 250км/ч от рамка до рамка се стига за по-малко от 3мин, тоест с оглед на дължината на клипа превишаването на средната позволена скорост е гарантирано.

Щяхте да имате номер на автомобил, дата и час на нарушението, придружени със снимков материал от камерите на тола. И на Мис Силикон щяха да ѝ се нацепят подплънките от размера на глобата за превишение със 110км/ч.

Ако имаше глупостта да премине под самата рамка с 250км/ч щяхме да имаме и нейна снимка зад волана с чудесно качество, за да няма после “ама не карах аз”. Това ако функцията за засичане на моментна скорост се използваше. Защото я има. Просто държавата не я използва.

Та така.

Сега имате клипче в нета и вълна от възмущение.

Ами възмущавайте се. Друго няма какво.

От Фейсбук профила на Георги Харизанов

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук

Similar Posts