| | | |

Петков каза ще дадем ли оръжия на Украйна и каква ще е ролята на Макрон за РСМ ВИДЕО

Няма да предоставяме оръжие на Украйна, каквато заявка направи посланикът на Украйна в София Москаленко. Имаме решение на парламента, първата украинска военна техника за ремонт идва в страната ни, подкрепяме украински бежанци на наша територия. Това, което сме обещали, ще направим

Ще ремонтираме техника, повтори Петков решението на 47-ото народно събрание.

С всички мерки сме подкрепили за санкции за Русия Българската държава е направила достатъчно, каза Петков от Садово, където се изсипа една от най-мощните градушки в страната и съсипа реколтата.

Toва, че и аз, и министърът на земеделието сме тук трябва да говори достатъчно, че сме заинтересовани и няма да оставим земеделските стопани.

“Това, което трябва да кажем на земеделските стопани е, че вкарваме безпрецедентен нов бюджет. Обещаваме пълна прозрачност при получаване на средствата. Вече не трябва да познаваш някой, за да си ги получиш. Всички земеделци ще са равни пред държавата.”, категоричен е той.

Много бързо, в рамките на месец месец, държавата ще покрие на 100% щетите, нанесени от градушката, за да могат стопаните много бързо да засадят полетата отново и да произведат реколта

Той коментира и информацията, че френският президент Емануел Макрон ще бъде посредник в конфликта между България и Северна Македония.

„Не става въпрос за политически натиск, трябва да е ясно, че нищо няма да направим под натиск. Това, което се опитваме да направим е, българските желания да се гарантират през ЕС процес. Това ще го оставя и на външно министерство. Трябва да видим дали българската позиция може да се гарантира през европейския механизъм“, каза още той.

Similar Posts