| | | |

Ето кой единствен от ПП-ДБ каза “не” на Десислава Атанасова за конституционен съдия

Само Бойко Рашков от “Продължаваме промяната – Демократична България” гласува с “против” номинацията на Десислава Атанасова от ГЕРБ за конституционен съдия.

Това сочи справка за вота на парламентарната група, съобщи “Дневник”.

Наскоро в медиите той се изказа отрицателно за Атанасова и намекна, че няма да я подкрепи, въпреки че решението на парламентарната група е различно.

“Парламентарната ни група вече е гласувала за номинацията на Атанасова. Тя е завършила право в УНСС, където съм хабилитиран преподавател от 30 години. Преминала е през проверките на изпитите при нас. Ние не сме много доволни от нейното представяне като студент, така да се изразя”,

подхвърли Рашков пред “Сега”.

Групата на “Продължаваме промяната – Демократична България” има 63-ма депутати.

В гласуването за трите номинации за конституционни съдии, на Борислав Белазелков, на Десислава Атанасова и на Цвета Рангелова, се включиха петдесетина народни представители.

Конкретно за номинацията на ГЕРБ участваха 56 души, 55 от които бяха “за”.

В гласуването не участваха Васил Тодев, Даниела Божинова, Владислав Панев, Константин Бачийски, Петя Ставрева, Стела Николова, Христо Петров (известен като рапъра Ицо Хазарта).

Първите двама посочени са представители на “Зелено движение”, което вчера се обяви против кандидатурата на Атанасова. Панев е в командировка и не присъства на заседанието.

Наскоро Бачийски също намекна, че няма да гласува в подкрепа на Десислава Атанасова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Касър

Similar Posts