| | | |

ПРЕДОЗИРАНЕ! Борис Бонев: Управление без ГЕРБ! Готови сме за нови избори и дори очаквам по-добър резултат

Изпадаме в ситуацията да вървим към предсрочни избори за нов Столичен общински съвет. Групата на ПП-ДБ-Спаси София е готова и не се притеснява от нови предсрочни избори за общински съветници в София.

Това заяви общинският съветник от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев пред БНТ.

13 февруари е датата, от която зависи дали ще има избори за Столичния общински съвет. Бонев не е притеснен от нов вот и очаква по-добър резултат.

Той посочи, че Георги Георгиев от ГЕРБ не разбира взаимоотношенията в ПП-ДБ-Спаси София. В ПП-ДБ-СС не си стъпваме на врата като начин на политика, присъща за групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет, допълни Бонев.

Борис Бонев увери още, че е в добри отношения с кмета на София Васил Терзиев.

Нови избори не са желан изход, но е една от опциите пред ПП-ДБ-Спаси София, категоричен бе Бонев още веднъж по темата за нови предсрочни избори за нов Столичен общински съвет в София.

Бонев добави, че не може да си представи съвместно управление на ПП-ДБ-Спаси София с групата на ГЕРБ в общинския съвет.

Той посочи, че има опасност да не се приеме бюджетът на София за 2024 година.

ПП-ДБ-Спаси София става все по-сплотена и “Спаси София” няма да се разцепи от коалицията, категоричен бе Борис Бонев, който още веднъж отрече, че му е мечта да стане шеф на Столичния общински съвет.

Борис Бонев допълни, че ПП-ДБ-Спаси София са дали 4 конкретни предложения за излизане от кризата, но те били отхвърлени. Съжали, че няма мнозинство в Столичния общински съвет.

“Един Карлос Контрера, с който сме идеологически противници, с който много сме се борили в предишния общински съвет, в момента той и Вили Лилков се държат най-адекватно, най-нормално и най-посветено за София”, каза още Бонев.

“От всички партии и коалиции, които в момента са в общинския съвет, всички са се обявявали против модела на ГЕРБ. Изведнъж 18 години след управлението им има възможност тези всички хора да намерят поне някакво общо кратно, върху което да се базират. И отново това нещо не се случва, за мен лично това е странно”, заяви той.

Той обясни, че екипите на аварийна помощ работят по почистване на снеговалежа в София.

Намираме се в обичаен снеговалеж и се надявам, че Столична община ще се справи със снеговалежа. Всеки гражданин трябва да излезе и да изчисти тротоара пред дома си, призова Бонев.

147 снегорина са на терен. Основните пътни артерии в София са изчистени.

Той заварил редица неясноти по договорите за почистване на столицата. Рекордни глоби за непочистени улици отчете общинският съветник.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БНТ

Similar Posts