| | | |

Ексдепутатът от ПП Велико Минков: Габриела се ожени за Пейо 3 седмици преди синът ми да се роди

Аз съм биологичният баща, уверен съм на 100 %, на 4-месечното бебе, което Габриела роди. Това беше ясно и на Пейо.

Това заяви пред БТВ бившият депутат от “Продължаваме промяната” Велико Минков.

Габриела Славова и убитият по жесток начин Пейо Пеев сключват брак 3 седмици преди тя да роди второто си дете – 4-месечният Кристиян.

По думите на Минков и адвокатът му Пламен Борисов причината за този брачен съюз е той да не припознае юридически сина си, а за Пеев – да вижда по-често 6-годишното си дете, което Гариела не му давала да вижда “по странни причини” и “достъпът до детето му е ограничаван системно по гаден начин за него и детето”.

Пейо Пеев се ожени за Габриела, за да вижда първото си дете“, категоричен бе той.

По думите на Минков двамата с Пеев конфликт не са имали. Жертвата е била съгласна, че имената на биологичните бащи трябва да присъстват в актовете за раждане.

Последно Минков среща Габриела и майка ѝ на Нова година, като успява отдалеч да види и сина си.

Двамата са имали “добра връзка” до средата на бременността на Габриела. След това обаче отношенията им се влошават без причина. До края на бременността Минков се опитва да установи връзка с Габриела.

“Прекарал съм десетки часове с моята психоложка, в които сме коментирали десетки подробности”, каза Минков. “Не мога да коментирам”, лаконичен бе той относно това как се е стигнало до убийството.

“ДНК резултатите от тестовете за бащинство излизат за 3-4 дни. Но законодателството не е адекватно за тези нужди”, обясни адв. Борисов.

Минков и други жертви на подобен тип казуси бащи са се организирали да искат от законодателните органи да предотвратят подобни казуси.

Велико Минков е ИТ специалист от 12 години. За кратко е депутат в 47-я парламент от листата на “Продължаваме промяната”, както и самата Габриела Славова. Тогава двамата поддържат комуникация, но нямат политически допирни точки.

54-годишната Красимира Трифонова, обвинена, че е удушила зетя си Пейо Пеев, е дългогодишен служител на Външно министерство.

Тя за първи път привлича вниманието през 2010 г. с грозен скандал.

Заради напрежение между посланика Камен Величков и консула Красимира Трифонова външният министър Николай Младенов изпраща проверка, която да установи реалната ситуация в нашата мисия.

Бившият външнополитически съветник на двама български президенти – Желю Желев и Петър Стоянов получава първия ни дипломатически пост в Тайланд през 2008 г.

Следват серия от оплаквания от него за употреба на алкохол и жалба от консула Красимира Димитрова до Комисията за защита от дискриминация, че Величков я преследвал сексуално още от идването си.

Според участници в проверката, пратена от Младенов, през цялото време консулката е оказвала натиск, ругаела хората от Външно, че не си вършат качествено работата.

Така и не се разбира какъв е резултатът и какво е докладвано на министър на Младенов, но с обяснението липса на средства той решава да закрие мисията в Тайланд.

КЗД е обявила свое решение №98 от 16.05.2011 г., с което отхвърля обвиненията в тормоз и дискриминация, отправени срещу посланик Камен Величков, временно управляващия Владислав Спасов и министъра на външните работи Николай Младенов от бившия консул в Тайланд Красимира Трифонова.

“След прецизно и изчерпателно обсъждане на събраните в хода на производството писмени доказателства, свидетелски показания и обяснения на страните” разширеният петчленен състав на КЗД е стигнал до извода, че всички твърдения на жалбоподателката Трифонова срещу К. Величков са “неоснователни и недоказани”.

Оказва се, че преди Величков да отиде в Тайланд Красимира Трифонова се е представяла за посланик и управлявала мисията. Появата му силно я подразнила и тя започнала с постоянни оплаквания срещу него, които завършили с жалбата за сексуален тормоз.

Красимира, обвинена, че удушила зет си Пейо, остава в ареста, дъщеря й Габриела е с домашен арест

Служители на Външно министерство не можаха да потвърдят дали обвиняемата за убийството все още е дипломат.

Неин колега сподели, че на последната традиционна среща в резиденция Бояна на дипломатите ни тя е присъствала.

“Изглеждаше странно, като човек с психични проблеми и дори не успях да я позная”, разказа служителят, който я познава от времето й в Тайланд.

Дъщеря й Габриела Славова, която бе обвинена, че е пречила на мъжа си да излезе от колата, докато майката го душила, също се оказа публична личност, както твърдяха адвокатите. Днес тя е на 33 години, а през 2021 г., едва на 31 тя е кандидат за депутат от “Продължаваме промяната”. Габриела Петрова Славова е на 12-о място в бургаската листа на партията.


Името й още стои в сайта на бургаската община като завеждащ отдел “Превенции и младежка политика”.

снимка: Архив

Когато постъпва в общината през 2020 г. като младши експерт, тя подава декларация за имущество и интереси в КПКОНПИ

. Там пише, че е член на управителните съвети на две организации с нестопанска цел – Сдружение “Възраждане за България” и Фондация “Антикорупционен институт”. Имала е и фирма “Интербиоресурси” ЕООД, вече закрита.

През 2016 г. една 26-годишна Габриела Петрова Славова, студентка в СУ и участничка в няколко НПО е пратила становище в Съвета по иновации към президента по темата “Иновативна България през 2030 г. – каква я мечтаете”.

Тя обяснява, че “като част от Харвардския курс Микроикономика на конкурентноспособността, желая да допринеса за устойчивото и качествено устойчиво развитие на България- установяването на държавата ни като лидер в нейните уникални ниши”.

Харвардския курс в Софийския университет е воден от сегашния лидер на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

В същия курс е бил и бившият депутат от русенската листа на партията Велико Минков, който снощи призна във фейсбук, че е баща на второто дете на Габриела Славова.

Точно заради попечителството над него е избухнал скандалът в семейството, заради което тъщата удушила зетя, а съпругата помагала. Минков е завел дело за установяване на бащинството на детето.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts