| | | |

Главсекът на МВР с люта закана заради убийствата на Пейо и Митко

“Разследването на убийството на Пейо Пеев ще бъде обективно, всеобхватно, всестранно. Това означава, че ще изясним всички въпроси, които касаят пряко убийството, неговото авторство,

така и съпътстващите процеси, които касаят взаимоотношенията вътре в семейството, начин на отглеждане на децата, проверка на наличие на жалби, които да са постъпили в полицейски структури.

Ще се извърши всеобхватна проверка на всички твърдения”,

Това заяви във Велико Търново главният секретар на МВР Живко Коцев по повод твърдения на съсед, че майката Габриела не е полага родителски грижи за големия син Михаил и детето е ходело босо и голо в студа.

снимка: Кадър

Коцев коментира и убийството на Митко от Цалапица:

“Съвсем скоро ще приключи дисциплинарното производство срещу отстранения шеф на Криминална полиция в Стамболийски Дамян Капов.

За него близките на убития Митко в Цалапица са притеснени, че ще бъде върнат на работа.

Ние в стремежа си да разкрием виновници не трябва да нарушаваме и права.

Има срокове за провеждане на дисциплинарни проверки, разбирам притесненията на близките, но все пак спрямо служителя Капов е образувано дисциплинарно производство, отстранен е от длъжност, но това отстраняване е месец-два до три, след което проверката може да продължи до 6-месечен срок.

Вярвайте, че тя ще приключи съвсем скоро и ще обявим тогава резултатите. Не искам да предрешавам резултата”, каза главният секретар.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts