| | | |

Пеевски с нова атака: Нинова го е взела този с мръсните кубинки и го е направила президент

“Без значение. Той е просто един гост”

Така лидерът на групата на ДПС в парламента Делян Пеевски коментира решението на президента Румен Радев да не присъства на клетвата на новите конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков.

На въпрос защо мандатът на новите съдии е девет вместо седем години той отговори: “Нашите юристи така смятат, че е правилно, така пише в Конституцията”.

На въпрос относно казуса “Чаталджа” той обясни:

“Нищо не ме притеснява. Виждам, че в момента министър Асен Василев е жертва на атака от съмнителни сайтове на лица, които записваха посолства, и след това на колеги, които ги тиражират и въртят, медии, собственост на олигарси”.

Той коментира и протестите на “Правосъдие за всеки” срещу избора на конституционни съдии.

“Да, чудесно, 8 човека, видяхме ги”, посочи Пеевски. Пеевски коментира и по адрес на критиките на адвокатите за мандата на конституционни съдии, че имат да си защитават клиентите.

Пеевски отговори с въпрос на въпроса дали ще ходи на разпит в Антикорупционния фонд (АКФ).

“За какво да бъда разпитан? Аз казах – ще направя питане към прокуратурата по дейтващи сигнали и производства какво се е случило. АКФ според мен, ако наисина ще работи, защо толкова години не свърши нещо и не разследва тези касиери”, коментира още Пеевски.

Думите му за касиерите бяха контекста на твърденията му, че “президентството е тъмна институция, пълна с кеш”.

Пеевски твърди, че лидерът на БСП Корнелия Нинова раказвала по кулоарите “как направила Радев президент”. “Казва как го е взела с мръсни кубинки и го е закарала този да не казвам какъв и го е направила президент, за което съжалява, защото това е наказание за България”, добави Пеевски

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts