| | | |

Живко Коцев с нови разкрития за смъртта на брат Галев и убийството на Алексей Петров

„Нека започнем със същината на убийството. Основен обект на защита трябва да бъде личността. В този смисъл убийствата се преследват най-строго, тъй като се отнема най-ценното благо, а именно човешкия живот“

С тези думи главният секретар на МВР Живко Коцев започна своя коментар за бруталното убийство на Пейо Пеев, който бе удушен от съпругата му Габриела и майка й Красимира.

„Това е поредния случай на насилие спрямо личността. Разследването върви добре. Има две лица привлечени към наказателна отговорност за убийството.

Надявам се скоро да бъдат изправени пред съда и да получат справедлив процес“, поясни Коцев в сутрешния блок на bTV.

„На този етап са събрани достатъчно доказателства относно отговорността на Габриела и Красимира за съпричастност и авторство. Смъртта е настъпила в резултат на удушаване.

Назначени са множество експертизи. Уверява ви, че ще представим допълнително доказателства, които да ги уличат.

Определено допускаме и версията да има още лица, които да са оказали помощ на Габриела и Красимира. Не искам са се ангажирам дали ще има още арестувани, но може да се разшири кръга на обвиняемите лица, който да са помогнали за укриването на автомобила, на тялото ,да се заличат следите

Правени са опити колата и тялото на Пейо да са били опожарени“, потвърди главсекът на МВР

Той заговори и видеото, което показва убийството на Пейо Пеев, което потресе цяла България:

„Записът е шокиращ. Не искам да го обсъждам. Не искам да го коментирам“.

Какво е направила Красимира след убийството на Пейо?

„Изследват се всичките въпроси – как е закарана колата, как се е върнала Красимира. Те ще дадат много светлина за това дали само Габриела и майка й са участвали в убийството или има и други лица.

Спешно децата са дадени са отглеждане на родителите на Пейо. Габриела е под домашен арест тъй като тази мярка (за децата) бе взема ден по-късно – на 23 януари“, поясни главният секретар на МВР.

Страховете на Пейо

„Да, той се е оплаквал, че го е страх, че е упояван от двете жени. Направил си е изследвания, но нямам представа какво са показани резултатите. Ще чакаме резултатите от аутопсията му“, призна Коцев.

Припомняме, че преди дни стана ясно, че Пейо се е страхувал, че Габриела го е упоила с нещо, което сипала в горещ шоколад, който му занесла.

„Ако се открият опиати ще разберем дали са се правили опити и по-рано да се увреди на здравето му. Това ще утежни положението на двете жени“, поясни главсекът.

Убийството на Кирил Русев, чийто труп бе открит в морга

„За пореден път в негативен аспект бяха замесени служители на МВР. Проверяваме дали убийците му са минали границата в резултат на небрежност на служителите ни или има някаква умисъл. За целта е назначена проверка и има образувани три дисциплинарни производства.

Служителите са отстранени от длъжност. За мен е странно, че служителите са все пак с над 10-годишне стаж. Има ли са провинения и награди през тези години.

Самите убийци на Русев са считали, че ще успеят да заблудят разследващите“, призна главсекът на МВР.

Как починалият брат Галев се прибра в България

„Още щом се разбра за смъртта му и че е починал в България бе извършена проверка как Ангел Христов се е прибрал у нас. Няма съвпадение и идентичност със случая с убийците на Кирил Русев.

Може да е минал през зелена граница, може да е бил с други документи. Това се случва по цял свят, но трябва да се сведе до минимум“, поясни Коцев.

Случаят „Васил Божков-Алексей Петров“

„Дали ще има нови претърсвания зависи изцяло от разследващия екип. Основният въпрос е да се разкрие обективната истина за самите мотиви, за извършителите, за поръчителите на убийството на Алексей Петров.

Тези претърсвания са свързани именно със знаковото, класическо, предумишлено убийство на Алексей Петров“, призна Коцев във връзка с претърсванията в имотите на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

По думите му Божков бил един от многото проверявани лица за смъртта на Петров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts