| | | |

Почна се: След разкритията на Пеевски за Радев, признанията започнаха, Стефан Янев обвини Копринков

Няколко дни след като председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски направи сензационни разкрития за корупционни практики в президентството и посочи конкретно имената на Румен Радев, съветникът му Николай Копринков и бизнесменът Сотир Ушев, започнаха и първите разкрития по темата на политици.

Първият от тях е бившият премиер Стефан Янев, който бе военен министър в служебния кабинет на Радев.

В своето изказване пред медиите Пеевски призова журналистите да питат прокуратурата какво става с разследването на президента и дали има дела на трупчета.

Със сигурност през следващите дни ще има много горещо развитие по темата с държавния глава и неговия екип.

А ето какво каза днес Стефан Янев в студиото на Nova News:

За 7-те месеца, в които бях премиер, съм се видял с Николай Копринков един или два пъти. Въпросът е, че той вероятно се е опитвал зад гърба ми да прави някакви неща, които аз съм парирал, когато съм знаел за тях.

Това заяви лидерът на “Български възход” Стефан Янев.

Николай Копринков е секретар по вътрешна политика на президента Румен Радев и бивш кмет на пловдивското село Труд.

Тази седмица председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски поде атака срещу президента – поиска му “оставката”, нареди му “да си основе проектчето” и го нарече “цирково куче на Нинова”.

Пеевски се закани, че ДПС ще започва да изисква информация от прокуратурата за това какво става с разследванията на съветници на президента.

Към него се присъедини и лидерът на БСП Корнелия Нинова, която насърчи Пеевски “да продължи да говори, защото най-вероятно има доказателства”.

Днес Стефан Янев заяви, че Николай Копринков никога не му се е обаждал, докато е бил служебен министър-председател:

“Може би за тези 7 месеца сме се видели един или два пъти. Но въпросът е, че той вероятно се е опитвал зад гърба ми да прави някакви неща, които аз съм парирал, когато съм знаел за тях. В момента не мога да се сетя за конкретен пример, защото са били дребни неща.”

По думите му е реагирал “според възможностите си”.

“Давам един пример. По едно време колегите брояха колко заместник-министри съм уволнил. Аз не съм водил статистика, не помня точната бройка, но спориха дали са 12 или 13. Там, където съм знаел и можел – съм реагирал”, каза Стефан Янев

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts