| | |

НАГЛО! Терзиев поставя условия: За да работим с ГЕРБ, трябват две неща

“Имаме две седмици да стигнем до решение.”

Ако до 13 февруари не бъде избран председател на СОС, има вероятност за нови избори за общински съветници

Това допусна кметът на София Васил Терзиев в първото си телевизионно интервю, след като бе избран.

„Предизвикателството, с което се сблъскваме, e че интересите на всички заинтересовани страни не съвпадат”, оплака се Терзиев и обясни:

“За да можем да работим с ГЕРБ, трябват две неща.

Едното е те да поемат отговорност за неуспехите на тяхното управление.

Втората точка е да има истинско желание на промяна, а не за замитане на статуквото. Когато тези две неща са налице, може да започне един честен диалог”, това каза кметът на София Васил Терзиев в “120 минути” по бТВ в неделя вечер.

От друга страна, имаш БСП, която няма мандат от националното ръководство на партията да се коалира на местно ниво и да работи с ПП и ДБ. Имаш и „Възраждане“, които са против каквото и да било решение“.

“Договорката с нашите партньори беше реалистична и ние тръгнахме с тази идея г-н Бонев да бъде председател на Столичния общински съвет.

Продължаваме да вярваме, че той ще бъде добър в тази си роля. Оказа се, че проблемът не е в него. Нито в егото му. Нито в това какъв човек ще се излъчим изобщо. Проблемът е, че ние имаме принципна позиция. За нас е важно това какво повлича със себе си”, добави той.

„Изходът е един – да има разбиране, че трябва всички заедно да намерим решение. Не може докато едните търсят решение, другите да хвърлят камъни по тях.

Тъй като всеки от участниците го е страх да бъде обвинен във всички земни грехове, сглобки, червени сватби и прочие, всеки внимава при какви условия би дал подкрепа, но в крайна сметка надделява разбирането, че градът има нужда от работещ общински съвет.

Надявам се след още няколко кръга разговори да успеем да се съгласим върху човек, който да застане начело на общинския съвет във временна позиция с ясни цели като приемането на бюджета и ключови доклади“, допълни кметът.

“13 февруари идва скоро. Според много от юристите има предпоставки за нови избори, ако дотогава няма избран председател и не започнем работа.

Надявам се, след още няколко кръга разговори, да успеем да се съгласим за човек, който да застане начело”.

Терзиев изрази предположение, че в София може и да бъде обявена грипна ваканция, но чака разпореждане от РЗИ.

“Доколкото знам, вече са запълнени местата в болниците и има предпоставки”, допълни той.

Снегът и договорите на фирмите

“При последните снеговалежи почистихме 80 на сто повече тротоари, наложихме 10 пъти повече глоби на фирмите.”

Това твърди още Терзиев.

Според него част от допусканите проблеми били заради видими пропуски в договорите на почистващите компании.

“Не че хората не искат да свършат работа, а че не им е вменено. В договорите не се казва кога да се чистят и кои тротоари да се чистят, например. След една седмица като грейне слънцето приемливо ли е, според договорите – да”, обясни кметът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts