| | | |

Войната ескалира! Радев: Няма да коментирам г-н Магнитски! Да се изкарат всички преписки, сигналите…

Ситуацията е такава, че нова алтернатива е неизбежна.

Аз няма да коментирам г-н Магнитски.

Това коментира президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали се подготвя създаването на нова партия.

Държавният глава обаче уточни, че ако той даде доверието си на някой политическа формация, ще го обяви сам.

По повод твърденията на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски за институционален чадър в президентството и прикриване на нарушения, свързани със злоупотреба с власт или корупционни практики,

Радев призова компетентните органи да извадят на показ цялата информация за сигнали и дела на трупчета, ако има такива.

“Цялата тази режисирана медийна истерия издава страх от нова партия. Този хора на страха обедини не само партиите в сглобката, но и малки партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието.

Наивно е да се мисли, че като омаскаряваш личности, ще промениш мнението на хората, а те са омерзени. Няма да коментирам слухове и спекулации.

Изтъкна, че който разполага с информация за корупция, е длъжен да я сподели с компетентните органи, но и да носи отговорност за сигналите, които подава

Ако някой има истински доказателства, да ги предостави на компетентните органи, но и да носи отговорност за тях. Важно е и призовавам органите да извадят цялата информация и сигнали за дела на трупчета, ако имат такива.

Говорейки за корупция, призовавам тези органи да извадят всички сигнали, преписки и делата за БТК, „Булгартабак“, КТБ, за ББР, за язовири, за магистрали, митници, НКЖИ, за отравянето на Емилиян Гебрев, за подставени лица, собственици на имоти, на бизнеси, на хотели в България и чужбина и за офшорки.

Много въпроси висят. Как да се борим с корупцията при това положение? Аз призовавам компетентните органи да излязат с информацията, която имат. Много въпроси останаха“, посочи държавният глава.

Ситуацията е такава, че появата на алтернатива е неизбежна.

Българите очакват реална политическа алтернатива, която да се противопостави на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните скандали.

В момента използват добре позната техника – когато след вазимното изпиране не можеш да се отървеш от тежкото наследство, да създаваш фалшиви сигнали”, заяви държавният глава.

“Опитомяването на лидерите на ПП-ДБ дава някакви надежди някому, че могат да подходят и към президентската институция така, но това няма да се случи”, каза още Радев.

Припомняме, че след като преди седмица председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски обяви, че иска информация за “пътя на Копринката” и т.нар. “касиери” на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев,

тази сутрин той формулира нов гейт – Кешгейт.

С прессъобщение от ДПС информират, че Делян Пеевски пита главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията за “Кешгейт” – пътят на Копринката и “касиерите” на Президента.

Според Пеевски в обществото не трябва да остават съмнения за институционален чадър или прикриване на нарушения, свързани със злоупотреба с власт или корупционни практики, тъй като единствено по този начин държавата ще докаже своята евроатлантическа ценностна принадлежност и принципи.

Делян Пеевски пита защо не се оповестяват данните за проверки и не се предприемат действия от страна на прокуратурата и службите.

Според него това са случаи с “висока обществена чувствителност” и настоява компетентните органи да предоставят информация за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години.

Конкретно в прессъобщението с изказването на Пеевски се посочва само едно име – това на президентския съветник Николай Копринков.

Започваме да питаме по всички въпроси. Всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши, завършва прессъобщението от името на Делян Пеевски.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts