| | | |

Журналистите завъртяха Борисов на шиш, проговори за Радев и Пътя на Копринката

За мен лично по-интересно е, тъй като аз не съм отправял такава оферта, да попитате лидерите на другите партии от сглобката, кой е отправил такова нещо.

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по повод на думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че Румен Радев е получавал оферта от сглобката.

“Г-жа Йотова едва ли си го е изсмукала от пръстите”, добави той.

“Три години само хаос и безпътица в България. Лепенето на етикети, доведе до тотално смразяване на хората. В момента България просто няма лидер, без да му е залепен, дали заслужен или не, етикет. Това продължава със страшно усърдие”, смята Борисов.

“За импийчмънт е абсурдно да се говори и мисли за човек, пряко избран от народа. Този човек, който има доверието на обществото като обединител, не може да говори като партиен лидер.

Няма да забравя Шишков и други, които направиха мазало в строителството. За стотици милиони щети са тези три години на служебни кабинети на Радев”, поясни лидерът на ГЕРБ.

“Какво би било, защото винаги по време на избори е прозирало зад кого стои президентът Радев, когато Кирил и Асен са на един плакат с него, трудно е да се скрие подкрепата им към него и съответно подкрепата му към тях”, твърди Борисов.

Не виждам никакъв смисъл да коментирам войната между лидери на политически партии, заяви той във връзка с размяната на реплики между президента и председателя на ДПС Делян Пеевски

“Като вярващ човек вярвам, че власт власт възпира. Затова е много важно, когато имаме президентска, изпълнителна, парламентарна власт, ние първо да работим по уважението между тези институции, зачитането на тези институции, зачитането на мнението им.

Когато посяваш ветрове, винаги жънеш бури“, отбеляза той.

“Много е важно, когато имаме президентска, изпълнителна, парламентарна власт ние да работим по уважението на тези институции.

По думите му в една правова държава има неща, които се доказват. Има слухове и внушения, които невинаги се оказват такива, каквито са.

“Призовавам всички да бъдат по-внимателни с лепенето на етикети. В една правова държава има институции, които работят по сигнали. Има слухове и внушения, които невинаги се оказват такива.

Борисов припомни, че е бил първият, който е използвал алегорията за „пътя на Копринката“, под която се визира работата на секретаря на президента Николай Копринков, за което пък заговори в последните дни председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Знам доста по конструиране на служебните кабинети, но тук, в сглобката, имаме колеги, които са участвали в тези разговори. И Кирил Петков, и Асен Василев, и Сашо Кеша”, каза експремиерът.

“От 20 г. слушам, че всеки, който иска да каже нещо, обвинява Борисов. Вчера Нинова дава брифинг и вика: “Борисов се скри. Ама няма да тичам да давам нарочни брифинги”.

Не искам която и да е политическа партия да се меси в работата на независимите служби. Когато им е изгодно едните говорят срещу службите, други – срещу сглобката. Не знам кога Нинова е щастлива от президента Радев”, заяви още Борисов.

“В момента се работи по ротацията и когато дойдат да се отчетат за това, което са се разбрали, тогава ще може да отговорим”, каза Борисов за работата на Денков и Габриел, които правят преглед на работата на министрите”, каза той.

По думите му в Министерството на спорта, където има доказана корупция, зам.-министър е човек, който е бил министър.

„Ние нямаме дори зам.-мининстър там, но това са разговори, които ще водим с колегите, защото имаме доста притеснения по много назначения“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че ако Радев подготвя политическа формация, това би било нарушение на Конституцията и политически некоректно.

“Когато се изказваш като последна инстанция, каквато е президентската институция, а в същото време има политически проект зад теб или проекти през времето, които минаха, това не трябва да се счита за президентската дума, а на партиен лидер. Може би тук е мястото, където се вклинява Пеевски, за да се бори с партиен лидер, а не с президентска институция”, смята Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че при избирането на парламентарната квота в КС е имало пълна прозрачност, докато избирането на президентската квота в КС е било еднолично решение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts