| | | |

РАЗКРИТИЯ: Кръгът “Копринков” в местната власт. Кой ще прави партията на Радев?

Секретарят по вътрешна политика на президента Николай Копринков държи връзките с местната власт в президентството

През последните години бившият кмет на село Труд е направил собствен кръг от кметове, с които са повече от колеги. Най-близкият приятел на Копринков е кметът на Садово – Димитър Здравков. Дружбата им е дългогодишна и в пловдивско ги смятат за неразделни.

Миналата година дори Копринков води избрани кметове в Брюксел и след това си пускаха снимки във фейсбук.

Щастливите кметове са на Садово – Димитър Здравков от БСП, кметът на Първомай Николай Митков от БСП, както и този на Кричим Атанас Калчев от Движение Нашия Град.

Към групата е бил поканен и кметът на Община Родопи-Павел Михайлов, който е от местната коалиция БСП и АБВ.

„А познайте КОЙ активист на Радев с досъдебно производство, прави структурите на партията“, попитаха тогава в БСП.

Така и не стана ясно в какво си качество президентски съветник води кметове на посещение в Брюксел.

Друга видна фигура от този кръг е кметът на Павликени – Емануил Манолов. Приближен на Сотир Ушев и Весела Лечева той е бил вкаран от тях в президентската кметска група.

В групата на Копринков са и кметовете на Дряново – Трифон Панчев, на Русе – Пенчо Милков, на Перник – Станислав Владимиров, на Троян – Донка Михайлова, на Созопол – Тихомир Янакиев.

Всички поддържат близки отношения помежду си през последните години. Именно те подпомагат създаването на президентската партия.

Тази група е изпитана, защото вече помагаше при правенето на “Продължаваме промяната”, процес който се координираше и ръководеше от Николай Копринков.

Президентският човек е споменаван като Копринката и в прословутия запис от онова заседание на “Продължаваме промяната”.

Именно той бе сочен за топла връзка между “Дондуков” 2 и Кирил Петков и Асен Василев, когато ПП и президентът бяха в един отбор. Твърди се, че тогава секретарят на Радев работел по структурите на БСП, отклонявайки гласове за “Промяната”, или поне в това го обвиняваха от “Позитано”.

Копринков отдавна е сочен за човека в сянка край президента, който има най-силно влияние върху политически (и икономически) процеси в държавата, кадровик за назначенията не само в институцията на държавния глава, а и редил служебни кабинети, втория ешелон на властта, постовете в службите, стигал и до местната власт.

Бизнесът, който е принуден бързо да се ориентира къде най-ефективно му решават проблемите, също разчитал по това време на Копринков.

Доста преди местните избори, когато президентът Радев за пореден път е заподозрян, че ще прави партия, пак Копринков изплува от този слух.

Първо в ролята му на бивш кмет на Труд и председател на сдружение на малките общини, а после като човека, който обещава подкрепа за един или друг градоначалник по време на вота…

Припомняме, че в инициативния комитет на Радев за преизбирането му през ноември 2021 г. членуваха цели 28 кметове – включително Георг Спартански (Плевен, “Демократична България”), Цветан Ценков (Видин, СДС), Йордан Йорданов (Добрич, местна коалиция около “България на гражданите”).

Вътре са и червени кметове като Пенчо Милков (Русе), Станислав Владимиров (Перник), Донка Михайлова (Троян), Димитър Здравков (Садово).

Около всички, с които Копринков е контактувал, има съмения за възлагане на обществени поръчки.

Бърза справка ще покаже, че поръчки са възлагани на абсолютно едни и същи фирми и в 8-те общини. Всички са организирали посещения на Радев и са се снимали с бягащия от всякаква публичност Копринков.

Корупционните разкрития от последните седмици около президенството хвърлили в паника градоначалниците от Копринковия кръг.

Към някои от тях е изтекла информация, че предстоят проверки по обществени поръчки, връзки със служебния кабинет и злоупотреби с власт.

Източник: Епицентър

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Кръгът “Копринков” в местната власт Миналата година дори Копринков води избрани кметове в Брюксел и след това си пускаха снимки във фейсбук. Най-близко до него разбира се беше градоначалникът на Садово.

Similar Posts