| | | |

Панев постави срок на ГЕРБ-СДС да постигнат споразумение с ПП-ДБ, иначе….

“Лена Бориславова е юрист, на когото нашите колеги от ПП очевидно имат доверие, затова е нормално тя да участва на тези срещи. Не е въпрос само до статут, но и до експертиза”

Така съпредседателят на ДБ Владислав Панев обясни пред БНТ защо бившата говорителка на кабинета “Петков” Лена Бориславова е участвала в днешната среща с ГЕРБ за конституционните реформи.

До 1-2 седмици той очаква формациите да излязат с общ проект за промени в основния закон.

На срещата днес обаче хората на Бойко Борисов бяха разочаровани от представителите на ПП-ДБ, дошли на срещата – лидерите ги нямало, а имало и лица, които не са депутати, а именно Лена Бориславова.

Срещата е била по конкретна тема, а именно конституцията. Правосъдният министър Атанас Славов е бил там, обясни той и добави, че това е нормално и се пошегува, че не знае какво ще говори, ако пратят него.

Утре коалицията ПП-ДБ ще обяви името си за кандидат-кмет на София, но Панев не потвърди дали това ще е Васил Терзиев.

Васил Терзиев би била една много подходяща кандидатура с неговата бизнес експертиза, каза той.

А за лидерът на “Спаси София” каза, че изключително високо цени качествата му. Двата са работили заедно като общински съветници в София.

“Вероятно да”, отговори той на въпрос дали Бонев ще е начело на листата със съветници.

Проблем би било, ако с ГЕРБ сме с общи кандидати за кметове. Със сигурно ще имаме битка за София, тъй като става въпрос за различни философии за управление, коментира той.

Работещата и печелившата формула би била общи кандидати, но тепърва ще се решава, отговори той на въпрос дали формацията ще е с общи кандидати и в страната.

Трябва да е ясно как се взимат решенията, какви реформи точно се правят. Детайлите са изключително важни – законът за КПКОНПИ, планът за възстановяване, обясни той.

Аз съм убеден, че мнозинството привърженици на възраждане не са фашисти. Те не гласуват за тях, защото изповядват такава идеология, а защото не виждат друга алтернатива.

Не просто да анатемосваме дадена партия, а да говорим с тези хора, коментира той за привържениците на “Възраждане”.

Общата позиция за партията на Костадин Костадинов и референдумът им за отлагане на еврото е и едно от условията, които в петък ПП-ДБ поставиха на ГЕРБ.

Единственото по-лошо от нови избори е лошо управление, каза той във връзка със заявката на премиера от по-рано днес, че той и министрите в кабинета са готови да подадат оставки, ако работата не върви.

Ние сме казали, че оставката на правителството би трябвало да стои на масата във всеки един момент, каза той

Ще има повод за оставка на кабинета, ако започнатите процедури по избор на управители на Здравната каса, БНБ и Сметната палата продължат и бъдат гласувани с плаващо мнозинство

“Искаме борд по назначенията, за да сме сигурни, че професионалисти ще управляват регулаторите.

Ако плаващо мнозинство избере шефове на толкова важни органи за дългогодишен мандат, това ще бъде изключително тревожно и ще е повод за оставката на кабинета”.

Срокът пред ГЕРБ-СДС да постигнат споразумение с ПП-ДБ е преди да бъдат избрани шефовете на регулаторите, уточни Панев. Процедурите за номинации изтичат този петък, а следващата седмица влизат за гласуване в парламентарните комисии.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts