| | | |

Златен пирон за тази жена: Георги Георгиев проговори за драмите в СОС

“Всичко беше законно, докато избираме техния човек, после вече не”

Това коментира общинския съветник от ГЕРБ Георги Георгиев по повод поредните драми в Столичния общински съвет (СОС).

“Областният управител твърди, че не е законно. Ако видите къде е завършила право, ще разберете, че не е от най-добрите университети. Съдът е над областния управител и казва, че това са вътрешни решения.

Тя знае това и въпреки това го е върнала, защото не действа като областен управител, а като политкомисар. Категорично няма нарушение на правилника”,

“Златен пирон трябва да връчим на Вяра Тодева, заради решението й да отмени избора на комисиите. Тя не действа като областен управител, а като политкомисар.

Категорично няма нарушение на правилника при назначаването на комисиите. Заседанието беше законно до момента, в който видяха, че няма да овладеят всички комисии”, коментира Георгиев в сутрешния блок на БНТ.

По думите му заседанието е станало незаконно, след като видели (б.р. – ПП), че нямат подкрепата да овладеят всички комисии в съвета.

“Това е общински съвет, а не някаква вечеринка, от която може да се разсърдим и да си тръгнем”, смята Георгиев.

“Ние не знаем какво се случва в София и какви са щетите”, каза той и допълни: “Десетки хора бяха уволнени, включително отличника на випуск от юридическия факултет. Нека да видим колко струва чистката на Васил Терзиев на софиянци”.

“След като отстъпихме, очевидно е че проблемът е друг. Ние не знаем какво се случва в София, щетите, които са нанесени и проблемите в града.

Наскоро от секретариата на общинския съвет уволниха отличника на випуска на юридическия факултет, защото били хора на ГЕРБ. Нека да видим тази чистка на Васил Терзиев колко стотин лева струва на софиянци”, каза общинският съветник от ГЕРБ.

“Как саботирахме работата, като три месеца ги питахме с какво мнозинство ще управляват. Три месеца в кризи, в резултат на което ние направихме компромис.

Избрахме председател, три месеца не знаеха къде се намират и продължават да не знаят. Избрахме председатели на комисии, за да започнем работа. Какъв саботаж е това?”, попита Георгиев.

По думите му те искат и имат цялата власт на София. “Ние трябваше вече да гледаме бюджета”, коментира той

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts