| | | |

Делян Добрев издаде за жесток шантаж от Асен Василев към ЕК ВИДЕО

Последните няколко дни се нагледах на многострадални постове на ПП за смъртта на Навални, затова реших, че е време да покажем истината за кого работеха те.

Намерих данни колко руски петрол е купувала България, по колко пари го е плащала и каква е сумата само за руски петрол. Която България е платила на режима убиец на Путин само за периода на войната.

Страната ни е платила 5 796 749 877 долара за руски петрол от 24 февруари 2022 г. до 31 декември 2023 г.

Разследвали ли са службите кой в Министерския съвет е работил, за да плати България за по-малко от две години повече от 10 милиарда лева на режима на Путин само за петрол?

Това попита депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на извънреден брифинг в Народното събрание.

„Тъй като в този период има и служебни правителства, бързам да отбележа, че четирите най-големи месечни суми за този период са по времето на кабинетите на „Продължаваме промяната”, уточни той.

„През месец юни 2022 г., когато управлява ПП, България е платила на режима на Путин 426 168 816,18 долара. Почти половин милиард долара”, посочи той.

Преди началото на войната “Лукойл” България купува 15 млн. барела нефт на година, за тази година и 10 мес. от управлението на “Промяната” е купил 80 млн барела.

Три пъти повече нефт сме купували при управлението на Денков и Асен Василев и при война в Украйна. След войната България започва да купува 3 пъти повече нефт от преди това!”,

атакува той (не)коалиционни си партньори, като ги обвини, че са подпомагали режима на Путин.

„Помните ли опорките, с които ни увещаваха, че ни трябва руски нефт. Говореха, че бензинът и дизелът ще станат 4-5 лева. Дизел нямало да има в страната. „Нефтохим“ Бургас щял да затвори или да освободи 2000 работника. Да не продължавам да изброявам“, заяви Добрев.

„От 1-и януари тази година, благодарение на нашите систематични усилия, НС взе решение и ние вече не внасяме руски нефт. Водихме почти едногодишна битка с ПП за това да отпадне дерогацията“, призна Добрев.

„Някой обаче да е видял 5 лева бензин и дизел по бензиностанциите? Не. Цените са непроменени. Някой да е забелязал да няма бензин или дизел, в която и да е бензиностанция? Не. Лукойл да не работи? Не“, заяви политикът

„Внасяме 100% неруски нефт и това не даде никакво отражение на пазара на горива в България. Нямаше нужда да даваме 10 млрд. на режима на Путин. Ако не бяха ПП Путин нямаше да получи тези пари“, добави той.

Бившият енергиен министър извади и таблица със сумите, които страната ни е дала за руски нефт от февруари 2022г до декември 2023 г.

Той уточни, че макар да е имало и служебни министри 4-те най-големи месечни суми са по времето на “Промяната”. “През юни 2022 г, помните кой бе на власт, само за месец Лукойл е платил над 426 млн долара на режима на Путин.

Почти половин милиард за месец”, каза Добрев. Втората по големина сума пак е по тяхно врме. И третата – над 384 млн долара. За целия период от 24 февруари до 31 декември са платени 5 796 749 977 долара, подчерта той.

Добрев попита още какво са правили службуте у нас през това време.

“Работили ли са службите защо Асен Василев отиде и заплаши ЕК, че ще блокира санкциите за Русия, ако не получим дерогация?”, добави той.

“С цялата си демагогия тези лидери на Промяната сега ронят сълзи за Навални и се правят на най-големите защитници на демокрацията”, гневен бе депутатът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts