| | | |

Горещи разкрития за безпрецедентния екшън с 2 дечица в Дупница! Преди години похитителят…

Мъжът, който открадна кола с две малки деца в Дупница, е задържан за 24 часа.

Той изоставил децата – на една и четири години над града, след което продължил да шофира до задържането си от служители на РУ-Дупница.

Това стана ясно по време на брифинг на директора на ОД на МВР в Кюстендил ст. комисар Светослав Григоров.

“Сигналът за противозаконно отнет лек автомобил “Тойота” Авенсис е постъпил в полицейското управление днес около 12:15 часа.

Сигналът е подаден от собственичката на автомобила, която е обяснила, че е оставила автомобила пред аптека в центъра на града, с ключовете на таблото, а вътре в автомобила са и двете ѝ деца – на една и четири години”, каза ст. комисар Григоров.

“Незабавно беше създадена организация и бяха извършени заградителни мероприятия. След 15 минути, автомобилът е задържан в района на кв. “Бешика”, като в момента на задържането на колата никой не е пострадал”, посочи директорът на полицията.я

Мъжът е задържан, след като изоставил двете деца по пътя си.

“Те са открити в района на параклиса “Св. Спас”, над Дупница. Намерени са от служители на РУ. В добро състояние са и са предадени на майката”, посочи още ст. комисар Григоров.

Извършителят е 39 годишен, жител на Дупница. Той е с психични проблеми, неправоспособен водач, а направените му проби за алкохол и наркотици са отрицателни, съобщи още директорът на полицията, който уточни, че действията продължават под надзора на Окръжна прокуратура Кюстендил.

“Важното е, че животът и здравето на децата е извън опасност. Служителите, участвали в разрешаването на случая, ще бъдат наградени”, каза още Григоров.

По думите му цялата операция се е развила в рамките на 15 минути. Мъжът не е оказвал съпротива при задържането му, не са използвани помощни средства. Служителите на реда са извършили заградителни действия, като шофираният от него автомобил е бил тампониран от два полицейски.

По данни на служители на полицейското управление в Дупница, мъжът е известен на служителите на реда и с други подобни прояви. Преди години той е откраднал полицейска кола от двора на полицията, оставена отключена с ключ на таблото. После катастрофира край Дупница.

В работата по случая днес е ангажиран и психиатър, за да прецени моментното му психическо състояние.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts