| | |

“Метро”: Това място на Острова ще е първата цел на Русия при избухване на световна война

Базата Лейкънхийт се готви да приеме и съхранява ядрени бомби, жителите са много обезпокоени от случващото се

Ядрените оръжия може да се завърнат в база на военновъздушните сили на САЩ в британското графство Съфолк, което предизвиква опасения, че районът ще стане мишена за руските сили, пише “Метро”.

Документите на Пентагона сочат, че база Лейкънхийт се готви да приеме и съхранява бомби с експлозивна сила, многократно по-голяма от тази на хвърлените над Хирошима в края на Втората световна война.

Това ще отбележи първия път, когато САЩ ще съхраняват такива оръжия на британска земя от повече от десетилетие, но не е ясно дали този ход е свързан с войната в Украйна.

Тази информация, съчетана с напрежението между Запада и Русия, донесоха много безпокойство на хората в близкото село Лейкънхийт.

Някои се опасяват, че домовете им ще станат първата мишена за руския президент в случай на Трета световна война.

Алън Търнър казва: „Хората, живеещи тук, знаят какво може да се случи един ден – и свикват с това.“

Ханс Кристенсен от Федерацията на американските учени беше сред първите, които изтъкнаха, че е възможно ядрените оръжия да се върнат на мястото.

„Няма съмнение, че ако имате ядрени оръжия в база, е по-вероятно тази база да се окаже цел при ядрен конфликт с Русия“, казва той пред BBC.

„Няма съмнение, че след като имате ядрени оръжия, това е различна игра.“Алберк казва, че е „много вероятно“ британската база вече да е руска цел.

„Това ще е така в случай, че съм руски военен плановик. Ако гледате руска телевизия, те говорят много за Великобритания и говорят много за ядрено бомбардиране на Великобритания.

Военната база е на около 80 мили североизточно от Лондон и на 25 мили североизточно от Кеймбридж.

снимка: Интернет

На мястото има 4000 американски военни и още 1500 британски и американски цивилен персонал.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Similar Posts