| | | |

Агент Майстора: Сънувах Денков – министър на отбраната. Но може да е било и кошмар

Ще имаме ли министър-председател жена скоро? И какво се случва във властта в момента?

Отговорите на тези въпроси даде проф. Александър Маринов тази сутрин в ефира на БНТ.

“Всичко е възможно. Ако стане така, че има правителство, единственото сигурно нещо е кой ще бъде премиер. Оттам нататък нищо не е сигурно”, заяви известният още като Агент “Майстора” Маринов.

И сподели нещо, което прозвуча доста любопитно:

“Няма да се учудя и ако г-н Денков стане министър на отбраната. Сънувах го нощес… Но може да е било и кошмар, не знам. Времето ще покаже дали е било сън, кошмар или т.н.

Ако търсим логика в този сън обаче, трябва да се говори за това, че има много големи амбиции в голяма част от партньорите да сложат ръка на службите за сигурност, защото има странни разбирания, че те имат голямо значение за политиката.

Не бива да забравяме обаче, че между редовете стоят и продължават да се изострят множество проблеми.

Няма как да се абстрахираме от факта, че най-голям проблем ще има с контрола върху съдебната система, а там компромис не трябва да има!

Ако вземем програмата на правителството, ще видим, че за тези изтекли девет месеца, нито един от приоритетите не е постигнат, категоричен е проф. Маринов. И добавя:

“От гледна точка на реалните ефекти за обществото, най-вече за бизнеса, постижението с Шенген, има символична стойност.

Има много остри вътрешни напрежения. Видими са и в ГЕРБ, и в ДБ, и в ПП. Въпрос на време е кога, под натиска на обстоятелствата, тези противоречия ще избухнат.

Големият конфликт са двете съставни части на сглобката – и този разлом няма как да бъде преодолян. Всяка една от двете страни дебне другата.

Ясно е, че ПП-ДБ искат, колкото се може, да се разграничат от ДПС. Използват се всякакви метафори за целта. А ГЕРБ и ДПС съгласуват своите позиции. Нещо повече – имат общи интереси.

Няма да има разбирателство вътре в евентуалната бъдеща коалиция, сигурен е експертът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БНР

Similar Posts