| | | |

Екшънът се разгаря! Христо Иванов: ДПС иска да е скрит партньор на ГЕРБ в делкането

“Проблемът е, че ДПС иска да бъде скрит партньор на ГЕРБ в това разпределение и че не иска да има ясни правила и регламент с ясна политическа отговорност между двете политически формации, които носят отговорност за управлението – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, за това как ще се разпредели цялата тази власт”

Така съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов отговори на обвиненията на Делян Пеевски, че му е “седял в скута” и е “пил мазно турско кафе”.

Ядът на Пеевски Иванов коментира така:

“Ние се опитваме да разговаряме с ГЕРБ за наистина важна тема като реформите, регулаторите и борбата с корупцията и изведнъж господин Пеевски се самовзривява с поредната фойерверка от безвкусни пошлости”.

Иванов отказа да коментира твърденията на Пеевски и да каже седял ли му е в скута и пил ли е мазно турско кафе.

“Ние сме древна професия, но професията, от която се вадят такъв тип компромати и се превръщаш сам себе си в компромат, е по-древна от нашата и аз не я упражнявам”, каза той.

По-рано днес пред медиите Пеевски обяви, че Иванов е искал Андрей Янкулов да бъде избран за главен прокурор, а Сава Петров – за негов заместник. Янкулов бе предложен за вътрешен министър в проектокабинета на ПП-ДБ преди сформирането на правителството с ГЕРБ. Сава Петров е прокурор във ВКП.

“За момента да, темата е регулаторите, как ще бъде избран следващия главен прокурор и той да не бъде избран като главния прокурор по времето на доминацията на ГЕРБ и ДПС – Гешев и Цацаров.

Ако по мое време бяха избрани такива главни прокурори, аз бих си мълчал. Особено на фона на Нотариуса бих бил по-кротък.

Но се надявам да се успокоят страстите и да се върнем към разговора за това как да продължим реформите отговорно”, посочи Иванов.

“ДПС има обективен интерес да се опита да си промени позиционирането и във вътрешнополитически, и в международен план, подкрепяйки реформата в конституцията.

Това беше мъдро и разумно от тяхна страна в техен собствен интерес.

Сега господин Пеевски е напът да изгори целия този капитал с поредното си изхвърляне, защото сдържаността никога не е била негова силна черта”, коментира депутатът.

Той отрече формациите да се използват помежду си и нарече тези твърдения “интригантстване”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts